Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Συνεδρίαση με απώλειες για τη Wall Street, «πάρτι» στην Ευρώπη με νέα ρεκόρ για τις αγορές

Wall Street

Πτωτικά κινήθηκε η Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τον Nasdaq να είναι ο μόνος από τους τρεις κύριους δείκτες που κατάφερε να βρεθεί σε θετικό έδαφος κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης, εκμεταλλευόμενος για μια ακόμα μέρα την άνοδο της μετοχής της Apple.

Πιο αναλυτικά, ο Dow Jones έκλεισε στις 20.975,78 μονάδες, σημειώνοντας πτώση -0.,17%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.396,91 μονάδες, με πτώση -0,10% ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις  6.120,59, σημειώνοντας άνοδο 0,29%.

Πάντως το κλίμα συνεχίζει να παραμένει θετικό, στον απόηχο της νίκης του Μακρόν στη Γαλλία. Στα αρνητικά της ημέρας συγκαταλέγονται οι εκτιμήσεις της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (EIA) για υπερπροσφορά στην αγορά του αργού πετρελαίου, οι οποίες οδήγησαν το αργό να διολισθήσει κάτω από τα 46 δολ. το βαρέλι.

Την ίδια ώρα, με κέρδη έκλεισαν οι αγορές της Ευρώπης, σημειώνοντας τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 21 μηνών.

Μάλιστα τα στοιχεία για το εμπόριο στη Γερμανία, επέτρεψαν στον DAX να σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,45%, ο γερμανικός DAX έκλεισε με άνοδο 0,43% στις 12.749 μονάδες, στη Γαλλία o CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,28% και ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,57%.

Στην περιφέρεια, με κέρδη 0,27% και 0,42% έκλεισαν αντίστοιχα ο ιταλικός FTSE MIB και ο πορτογαλικός PSI ενώ ο ελβετικός SMI κέρδισε 0,76%. Πτωτικά κατά 0,42% έκλεισε ο ισπανικός IBEX 35.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: JPMorgan: Οι μετοχές που θα εκτιναχθούν και εκείνες που θα βουλιάξουν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή του σκηνικού πέτυχε το ΧΑ – Το μυστικό της ανόδου της Motor Oil κατά 6%

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Γνωμοδότηση «βόμβα» του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις νέες περικοπές στις συντάξεις από το 2019