Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Το rebound των τεχνολογικών μετοχών έφερε κέρδη στη Wall Street – Παραμένει η ανησυχία στην Ευρώπη

Wall Street

Με τις τεχνολογικές μετοχές να κάνουν το πολυπόθητο «rebound» και με τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ να είναι άκρως ενθαρρυντικά, η Wall Street κατάφερε να σημειώσει σημαντικά κέρδη κατά τη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Έτσι, άφησε  πίσω την μεγάλη βουτιά της Πέμπτης, όπου οι τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν τον Dow Jones σε πτώση 158 μονάδων και τον Nasdaq στο -1%. Μάλιστα, και σε εβδομαδιαίο επίπεδο η αγορά της Νέας Υόρκης τερμάτισε στο «πράσινο».

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ο Dow Jones έκλεισε στις 21.414,34 μονάδες με άνοδο 0,44%, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,64% και o Nasdaq κέρδη 1,04%.

Στην Ευρώπη τα περισσότερα χρηματιστήρια βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος, με εξαίρεση τη Βρετανία και τη Γερμανία.

Οι μελλοντικές αποφάσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική της πολιτική συνεχίζουν να απασχολούν τους επενδυτές, καθώς θεωρούν πως είναι αρκετά πιθανή μια σύσφιγξη τους.  Παράλληλα, οι πτωτική πορεία του αργού (της τάξης του 2%), δεν βοήθησε τις αγορές, την ώρα που τα βλέμματα ήταν στραμμένα και στη σύνοδο των G20 στο Αμβούργο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,07% στις 380,18 μονάδες. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, τα κέρδη του περιορίστηκαν στο 0,2%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,19%, ενώ στη Γερμανία ο DAX κέρδισε 0,14%. Ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,14%, ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,33%, ο ισπανικός IBEX 35 διολίσθησε κατά 0,09% και ο πορτογαλικός PSI 20 γνώρισε απώλειες 0,29%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η διορθωτική στάση του ΧΑ βελτίωσε την ρευστότητα της αγοράς