• Business

    SHIPPING FOCUS: Ο Σταμάτης Τσαντάνης ενισχύει στρατηγικά το στόλο της Seanergy

    Seanergy Σταμάτης Τσαντάνης ναυτιλία

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp., Σταμάτης Τσαντάνης


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Παρέλαβε νέο capesize η Seanergy

    Η ναυτιλιακή Seanergy Maritime Holdings Corp., συμφερόντων της Κλώντιας Ρέστη, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς η παραλαβή του φορτηγού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize Partnership (χωρητικότητας 179.213-dwt και κατασκευής 2012), το οποίο είχε εξαγοράσει τον Απρίλιο για 32,65 εκατ. δολ. Ο Σταμάτης Τσαντάνης, που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, σχολίασε ότι «Θα συνεχίσουμε να ανανεώνουμε το στόλο μας με έμφαση στον τομέα των capesizes, καθώς πιστεύουμε ότι έχει τις καλύτερες βάσεις στην αγορά ξηρού φορτίου».

    Πιέσεις δέχεται η ευρωπαϊκή ναυτιλία σύμφωνα με την Deloitte

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    H Deloitte στην έρευνα που πραγματοποίησε για λογαριασμό της Ένωσης Εφοπλιστών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (ECSA), εξέφρασε την ανάγκη να εφαρμοστούν φορολογικές και κανονιστικές αλλαγές, έτσι ώστε η ευρωπαϊκή ναυτιλία να εξακολουθήσει να είναι ανταγωνιστική αλλά και να ενισχύσει την θέση της στον παγκόσμιο χάρτη. Οι αλλαγές αυτές πρέπει να προχωρήσουν καθώς η ανταγωνιστικότητά της σε σχέση με άλλα παγκόσμια ναυτιλιακά κέντρα βρίσκεται υπό πίεση, ακριβώς λόγω της έλλειψης ευέλικτου φορολογικού και κανονιστικού πλαισίου.

    H Euronav επιβεβαίωσε την πώληση του τάνκερ στον Αδάμ Πολέμη

    Η βελγικών συμφερόντων ναυτιλιακή Euronav επιβεβαίωσε την πώληση του δεξαμενόπλοιου τύπου VLCC TI Topaz (χωρητικότητας 319.430-dwt και κατασκευής 2002) στη ναυτιλιακή New Shipping του Αδάμ Πολέμη. Ο κ. Πολέμης κατέβαλε το ποσό των 21 εκατ. δολ. για την απόκτησή του, τη στιγμή που η online πλατφόρμα ναυτιλιακών δεδομένων VesselsValue προσδιόριζε την αξία του στα 24,43 εκατ. δολ.

    Περικοπές προσωπικού για τη Hapag-Lloyd

    Περικοπές της τάξεως του 12% θα κάνει η γερμανική ναυτιλιακή Hapag-Lloyd στις θέσεις εργασίας, στα πλαίσια του πλάνου συγχώνευσής της με την United Arab Shipping Co (UASC). Όπως εξήγησε στο Reuters η διοίκηση της ναυτιλιακής, οι περικοπές αυτές θα γίνουν μέσα σε διάστημα 18 μηνών έως 2 ετών.

    Αποχώρησε ο Ν. Ταβλάριος από την Aegean Marine

    Η ναυτιλιακή Aegean Marine Petroleum Network, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Πήτερ Γεωργιόπουλος, ανακοίνωσε την αποχώρηση του Νικόλα Ταβλάριου από τη θέση του προέδρου. Ο κ. Ταβλάριος θα συνεχίσει να διατηρεί συμβουλευτικό ρόλο έως τη στιγμή που θα βρεθεί το στέλεχος που θα τον αντικαταστήσει.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Πέμπτη (1/6/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 850 (-28)
    • Baltic Cape Index (BCI): 1430 (-81)
    • Baltic Panamax index (BPI): 810 (-19)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 685 (-13)
    • Baltic Handysize Index (BSHI): 449 (-6)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σ. Παληός: Πούλησε panamax 15ετίας η Diana Containerships

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά – Ποιες κατηγορίες ξεχώρισαν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων – Οι κινήσεις της εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ