• Business

    Μικτή εικόνα στη Wall Street, εν αναμονή της κατάθεσης Γέλεν – Πανικός στην Ευρώπη λόγω πετρελαίου

    Wall Street


    Μεικτή παρέμεινε η εικόνα που παρουσίασε η Wall Street στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον Dow Jones να παραμένει σχεδόν αμετάβλητος, ο S&P 500 να διολισθένει ενώ ο Nasdaq να συνεχίζει σε θετικό έδαφος.

    Η προσοχή των επενδυτών επικεντρώθηκε σήμερα στην υπόθεση της συνάντησης του γιου του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσίδα δικηγόρο. Μάλιστα, ο ίδιος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα emails που είχε ανταλλάξει προτού συναντηθεί με τη δικηγόρο πέρυσι, τα οποία δείχνουν πως η ρωσική κυβέρνηση υποστήριζε τον Ντόναλντ Τραμπ και προσπαθούσε να βλάψει την Χίλαρι Κλίντον.

    Την ίδια ώρα, το βλέμμα όλων παραμένει στις ΗΠΑ, όπου η αγορά βρίσκεται εν αναμονή και της κατάθεσης της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, ενώπιον του Κογκρέσου αυτήν την Τετάρτη, αλλά και στα αποτελέσματα που θα εμφανίσουν οι αμερικανικές τράπεζες για τη χρήση τριμήνου, τα οποία -στην πλειοψηφία τους- αναμένεται να κινηθούν σε μέτρια επίπεδα.

    Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά μόλις 0,55 μονάδες (+0,0%) στις 21.409,07 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση της τάξεως του 0,08%. Αντίθετα ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,27%.

    Πώς κινήθηκαν οι ευρωαγορές

    Στην Ευρώπη, το κλίμα παρέμεινε ως επί το πλείστον αρνητικό, μετά από τα αποθαρρυντικά στοιχεία για το οικονομικό κλίμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα, η αγορά επηρεάστηκε από τη συνεχιζόμενη πτώση των τιμών του αργού, μετά από την υποβάθμιση των προβλέψεων από από την BNP Paribas και την Barclays.

    Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,69%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,59%, μετά από τις έρευνες της CBI και της PwC που έδειξαν επιδείνωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο και από την απόφαση της χώρας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,42% και ο γερμανικός DAX έχασε 0,08%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,32%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώθηκε 0,58% χαμηλότερα και ο πορτογαλικός PSI 20 ενισχύθηκε κατά 0,08%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Πισωγυρίσματα» προς τις 840 μονάδες για το ΧΑ – Μεγάλος κερδισμένος ο John Paulson

     



    ΣΧΟΛΙΑ