Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Μικτή η εικόνα σε Wall Street και Ευρώπη – Ιστορικό ρεκόρ για τον FTSE 100 στο Λονδίνο

Wall Street

Οι πολιτικές ανησυχίες για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επηρέασε τη συνεδρίαση της Wall Street αλλά και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σύμφωνα με τη Washington Post, o Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε πληροφορίες υψηλής διαβάθμισης στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, κατά τη συνάντησή τους την περασμένη εβδομάδα, πιθανώς θέτοντας σε κίνδυνο μια πηγή πληροφοριών για το Ισλαμικό Κράτος.  Αντιδρώντας στο άρθρο, ο δεύτερος τη τάξει Δημοκρατικός γερουσιαστής Ντικ Ντέρμπιν χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Τραμπ “επικίνδυνη” και “απερίσκεπτη”, ενώ ο Ρεπουμπλικανός Μπομπ Κόρκερ, πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας, χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως “πάρα πολύ ανησυχητικές, εάν ισχύουν.

Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones έκλεισε στις 20.979,75 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,01%. Ελαφρά πτώση σημείωσε και ο S&P 500 (2.400,67 μονάδες, -0,07%) ενώ αντίθετα ο  Nasdaq έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό, στις 6.169,87 μονάδες (άνοδος 0,33%)

Η ενίσχυση του Ευρώ έναντι της βρετανικής λίρας, με τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2013, οδηγεί τον βρετανικό FTSE 100 σε ιστορικά υψηλά. Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο δείκτης έσπασε το φράγμα των 7.5000 μονάδων και έκλεισε στις 7,522,03 (άνοδος 0,91%).

Από την άλλη πλευρά, τα υπόλοιπα χρηματιστήρια της Ευρώπης κράτησαν στάση αναμονής κοιτάζοντας τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης, η οποία εμφάνισε ανάπτυξη 0,5% στο α΄ τρίμηνο του 2017, αντίστοιχα με τις αρχικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί στις αρχές του μήνα από τη Eurostat. Σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,7%, επίσης αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις.

Θετική εξαίρεση στο γενικό συγκρατημένο κλίμα αποτελεί ο βρετανικό FTSE 100 που έσπασε το “φράγμα” των 7.5000 μονάδων για πρώτη φορά στην ιστορία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,02% στις 395,91 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,21% και ο γερμανικός DAX οριακές απώλειες 0,02%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB γνώρισε κέρδη 0,22%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35  άνοδο 0,22%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανοδικά βήματα για το ΧΑ – Κέρδη κατά 4% για ΕΛ.ΠΕ και Folli Follie

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Reuters: Στις αγορές βγαίνει η Ελλάδα τον Ιούλιο – Ο ρόλος της Rothschild και οι προειδοποιήσεις