Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

«Κατάρρευση» για Wall Street, 158 μονάδες έπεσε ο Dow Jones – Απώλειες και στην Ευρώπη

Wall Street

Κόκκινοι βάφτηκαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 158 μονάδες καθώς τράπεζες και – για μια ακόμα φορά – οι εταιρείες τεχνολογίας αποδείχθηκαν αρνητικοί πρωταγωνιστές της συνεδρίασης της Πέμπτης.

Παράλληλα, η απόφαση της Βόρειας Κορέας να εκτοξεύσει διηπειρωτικό πύραυλο και οι «απαντήσεις» που φαίνεται πως εξετάζει ο Ντόναλντ Τραμπ ανησύχησαν τους επενδυτές.

Η δημοσίευση των πρακτικών της FED την Τετάρτη (αλλά και η σημερινή των αντίστοιχων πρακτικών της ΕΚΤ), ώθησαν τα ομόλογα σε άνοδο. Παράλληλα, οι τραγικές επιδόσεις των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών αφαίρεσαν κάθε ελπίδα ανόδου.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε στις 21.320,18 μονάδες με πτώση 0,74%.
Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,93%  ενώ ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 1%

Αλλά και στην Ευρώπη, σε αρνητικό έδαφος τερμάτισαν οι αγορές, καθώς επανήλθαν οι φόβοι για ένα επικείμενο τέλος στην υποστηρικτική νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών.

Από τα πρακτικά της πρόσφατης συνεδρίασης της ΕΚΤ προκύπτει πως εξετάστηκε  το ενδεχόμενο αθέτησης μιας δέσμευσης για την επιτάχυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ έκαναν ένα μικρό βήμα προς τη μείωση του μεγάλου προγράμματος νομισματικής στήριξης στις αρχές Ιουνίου, υποδεικνύοντας ότι η κεντρική τράπεζα είναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια περαιτέρω κάτω του μηδενός. Τουλάχιστον ένας πρότεινε η ΕΚΤ να προχωρήσει περαιτέρω και να παραιτηθεί από τη δέσμευσή της να επιταχύνει το QE, ενώ άλλοι ζήτησαν προσοχή, υπογραμμίζοντας τα ασθενή στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,67% στα 380,43 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,41%, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,53% και ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,58%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,69%, ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώθηκε 0,24% χαμηλότερα και ο πορτογαλικός PSI 20 έχασε 0,66%.