• Business

    Intralot: Να γιατί ήταν συμφέρουσα η πώληση της θυγατρικής της στην Καραϊβική

    Κεραστάρης Intralot

    Αντώνιος Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιntralot


    Συμφέρουσα θεωρεί για τον Όμιλο Intralot την απόφαση για την πώληση της συμμετοχής της στην Supreme Ventures Limited με έδρα την Τζαμάικα η διοίκηση, απαντώντας στο σχετικό, τυπικό ερώτημα που έθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Πιο συγκεκριμένα, o Όμιλος  είχε ανακοινώσει πριν 2 ημέρες πως προχώρησε στην υπογραφή Συμφωνητικού με την εταιρία Zodiac International Investments Ltd με σκοπό την πώληση της συμμετοχής της, ύψους 50,05%, στην Intralot Caribbean Ventures Limited. Η τελευταία κατέχει το 49,9% της Supreme Ventures Limited, εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Τζαμάικα.

    Η κίνηση είχε προκαλέσει ενδιαφέρον καθώς η θυγατρική της στην Τζαμάικα ήταν η πλέον επιτυχημένη σε κύκλο εργασιών, συνεισφέροντας με 358,9 εκατ. ευρώ, τα οποία αναλογούν στο  25,3 % στον συνολικό τζίρο του Ομίλου το τελευταίο έτος.

    Όπως εξηγεί στην απάντησή του ο όμιλος, τα κέρδη EBITDA της εταιρείας την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών (1.7.2016-30.6.2017) έφτασαν τα 15,5 εκατ. ευρώ,(8,7% του Ομίλου), ενώ τα κέρδη μετά από φόρους που αναλογούν σε μετόχους της μητρικής εταιρίας ήταν 2,9 εκατ. ευρώ. Το σύνολο ενεργητικό της (στις 30/6/2017) ήταν 59,4 εκατ. ευρώ (5,9% του Ομίλου).

    «Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω χρηματοοικονομικά δεδομένα και το ότι ο Όμιλος INTRALOT κατέχει εμμέσως το 24,95% της Supreme Ventures Limited μέσω της Intralot Caribbean Ventures Ltd, η συμφωνία πώλησης με ποσό συναλλαγής USD 40 εκατ., που αντιστοιχεί σχεδόν σε 12 φορές τα ετήσια κέρδη μετά από φόρους που αναλογούν στους μετόχους της INTRALOT, τεκμαίρεται συμφέρουσα για τον Όμιλο», καταλήγει η απάντηση.

    Πάντως, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως ο Όμιλος βρίσκεται σε μια προσπάθεια περαιτέρω εξυγίανσης της εταιρείας, εξετάζοντας την μεταπήδηση της από την Ελλάδα σε κάποιο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί  ο ισχυρός άνδρας του, Σωκράτης Κόκκαλης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι συμβαίνει με την Intralot;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμφωνία για την πώληση της Intralot Caribbean Ventures Limited στη Τζαμάικα



    ΣΧΟΛΙΑ