• Business

    «Χαράτσι» δισεκατομμυρίων δολαρίων πληρώνει η Google στην Αpple κάθε χρόνο

    google


    Γύρω στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο φαίνεται πως προσφέρει η Αlphabet,  η μητρική εταιρεία της Google, στην μεγάλη της αντίπαλο Αpple για να μπορέσει η διάσημη μηχανή αναζήτησής της, google search, να παραμείνει η προεπιλεγμένη επιλογή για τις συσκευές με συστήματα iOS, όπως τα iPad και iPhone.

    Αυτό τουλάχιστον επικαλείται μια νέα έρευνα από τους αναλυτές της Bernstein, σύμφωνα με την οποία παρουσιάζονται ντοκουμέντα στα οποία η Google πλήρωσε 1 δισ. δολάρια στην το 2014. Αυτό το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, που προσδιορίστηκε σε δικαστικά έγγραφα, καταβλήθηκε ως μέρος της συμφωνίας της Google να πληρώσει στην Apple ένα ποσοστό των χρημάτων που κερδίζει από τους χρήστες iPhone και iPad. Υπολογίζοντας την αύξηση των iPhones και των υπόλοιπων συσκευών της Apple, οι αναλυτές εκτιμούν πως το ύψος του «χαρατσιού» πλέον θα φτάσει τα 3 δισ. δολάρια τον χρόνο για το 2017.

    Μάλιστα, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, τα έσοδα από τη Google μπορεί να αντιπροσωπεύουν το 5% του συνολικού λειτουργικού κέρδους της Apple φέτος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδικάζει για πρώτη φορά την ΚΚΚ, τους ακροδεξιούς και τους νεο-Ναζί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ασταμάτητο ράλι για το bitcoin – Έσπασε και το «φράγμα» των 4.000 δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ