Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Απίθανο πρόστιμο 190 δισ. δολ. επέβαλε η Τανζανία στην Αcacia Mining για φοροδιαφυγή 2 αιώνων!

Αcacia Mining Τανζανία

Το δυσθεώρητο ποσό των 190 δισ. δολαρίων επέβαλε ως πρόστιμο η Τανζανία στην εξορυκτική Αcacia Mining, κατηγορώντας την για φοροδιαφυγή τους τελευταίους 2 αιώνες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κυβέρνηση έστειλε ένα λογαριασμό $40 δισ. για απλήρωτους φόρους και επιπλέον $150 δισ. για πρόστιμα και τόκους. Η Acacia φέρεται, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης της Τανζανίας, να έχει αποκρύψει έσοδα από την περίοδο 2000 με 2017.

Η εταιρεία απάντησε ότι είχε δηλώσει όλα τα έσοδα. Πάντως, τα νέα ήταν αρκετά για να οδηγήσει τις μετοχές της εταιρείες σε βουτιά 21% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Το Μάρτιο, η Τανζανία είχε απαγορεύσει τις εξαγωγές ανεπεξέργαστου χρυσού και χαλκού, μια κίνηση που κοστίζει στην εταιρεία 1 εκατ. δολ. την ημέρα. Η κατάσταση κλιμακώθηκε όταν η κυβέρνηση κατηγόρησε την εταιρεία ότι λειτουργεί παράνομα στη χώρα και ότι φοροδιαφεύγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτες αποκαλύψεις: Η Volkswagen «αληθινή συνεργός» στην στρατιωτική χούντα της Βραζιλίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Αυτό είναι το νέο μεγαθήριο αξίας 13 δισ. δολαρίων του ναυτικού των Η.Π.Α. (Video)