ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανησυχία προκαλεί στη Νότια Κορέα ο ισχυρισμός ενός βουλευτή ότι η Βόρεια Κορέα παραβίασε τα υπολογιστικά συστήματα των ναυπηγείων DSME πέρυσι και υπέκλεψε τα σχέδια κατασκευής πολεμικών πλοίων.
Η κυβερνοεπίθεση πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2016, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Kyung Dae-soo. “Είμαστε σχεδόν 100% βέβαιοι ότι Βορειοκορεάτες χάκερς ήταν πίσω από αυτήν την παραβίαση και υπέκλεψαν τα ευαίσθητα έγγραφα της εταιρείας”, ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό η Βόρεια Κορέα να απέκτησε πληροφορίες σχετικά με πολεμικά πλοία και υποβρύχια που φέρουν οπλικά συστήματα Aegis.
Ο Kyung υποστήριξε πως το υπουργείο Άμυνας ανακάλυψε την κυβερνοεπίθεση, ενώ η εταιρεία γνωστοποίησε ότι δεν ήταν ενήμερη για το ζήτημα μέχρι σήμερα και βρίσκεται στη διαδικασία επεξεργασίας των λεπτομερειών της επίθεσης.
Αν και η Βόρεια Κορέα επισήμως αρνείται ότι εμπλέκεται σε κυβερνοεπιθέσεις, ο Kyung εκτιμά πως η μέθοδος που ακολουθήθηκε για τη συγκεκριμένη επίθεση είναι παρόμοια με αυτήν πίσω από άλλες επιθέσεις για τις οποίες οι υποψίες πέφτουν στη Βόρεια Κορέα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα θυγατρική στην… οικογένεια της Star Bulk – Τι επιδιώκει ο Πέτρος Παππάς
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Κούστας: Επιστροφή στα κέρδη για την Danaos Shipping
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πράσινο φως στο deal DSV-DB Schenker ύψους €14,3 δισ. – Δημιουργείται η μεγαλύτερη εταιρεία logistics παγκοσμίως
- Μαργαρίτης Σχοινάς: Η απάντηση της Ευρώπης στον Τραμπ θα είναι «ζυγισμένη» – «Χτυπάει» εκεί που πρέπει
- Ρωσία: Καταδικάζει τους δασμούς Τραμπ – «Η Ουάσινγκτον δεν θεωρεί ότι δεσμεύεται από τους κανόνες του διεθνούς εμπορικού δικαίου»
- Τραμπ: Καλεί τις επιχειρήσεις να επενδύσουν στις ΗΠΑ εν μέσω πλήρους εμπορικής κλιμάκωσης
