Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Θα είναι το 2017 η χρονιά της ανάκαμψης για τα containerships;

Εμπορευματοκιβώτια

Εμπορευματοκιβώτια

Τα χειρότερα για την αγορά των containerships μάλλον πέρασαν, καθώς η αύξηση της δραστηριότητας στην αγορά των μεταχειρισμένων πλοίων του κλάδου και η έντονα ανοδική τάση των τιμών ναύλωσης το τελευταίο διάστημα οδηγούν την Credit Suisse στο συμπέρασμα ότι η αγορά έπιασε “πάτο” και στο εξής θα κινηθεί ανοδικά.

Όπως επισημαίνει ο αναλυτής της Credit Suisse, Greg Lewis, ήδη φέτος μέσα σε τέσσερις μήνες έχουν καταγραφεί 84 αγοραπωλησίες πλοίων στον τομέα αυτό, όταν σε όλη τη διάρκεια του 2016 ήταν μόλις 120, ενώ σε ορισμένες υποκατηγορίες πλοίων, και κυρίως στα μεγαλύτερα πλοία, ήδη φέτος υπάρχουν περισσότερες αγοραπωλησίες σε σχέση με ολόκληρο το 2016.

Την ίδια στιγμή, οι τιμές των containerships πενταετίας καταγράφουν φέτος άνοδο 10%, έχοντας υποχωρήσει όμως κατά 30% κατά μέσο όρο το 2016, ενώ πολύ ανεβασμένες είναι και οι τιμές των ναύλων.

Επισημαίνουμε ότι, αν και η πρόσφατη άνοδος των τιμών είναι θετική, δείχνει να οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εποχικότητα. Ωστόσο, η απότομη άνοδος υποδεικνύει μία διαδικασία ανάδυσης από τον πάτο”, σύμφωνα με τον Lewis.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Baltic Exchange: Τι κρύβει το μέλλον μετά την εξαγορά του από τον SGX;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Limit up κερδών για τη ναυτιλιακή του

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πήτερ Λιβανός: «Χτύπησε» τζακ-ποτ ο εφοπλιστής