• Business

    Το νέο ναυτιλιακό εγχείρημα της πέμπτης γενιάς της οικογένειας Μάτσα


    Δυναμικά μπαίνει στην αγορά των ναυλομεσιτών η πέμπτη γενιά της οικογένειας Μάτσα που ασχολείται με τη ναυτιλία, με την ίδρυση της Matsas Shipbrokers, της οποίας προΐστανται οι τρεις αδελφές Λουκία Μάτσα, Ιωάννα Μάτσα και Μαρίνα Δούκα.

    Η Matsas Shipbrokers, διαθέτοντας ένα δυνατό team από έμπειρους ναυλομεσίτες, θα ασχοληθεί με συμφωνίες για νεότευκτα και μεταχειρισμένα πλοία, καθώς και με την αγορά των διαλύσεων, σύμφωνα με την Ιωάννα Μάτσα.

    Η ίδια εξηγεί, σύμφωνα με το TradeWinds, ότι η οικογένεια Μάτσα στα 137 χρόνια που ασχολείται με τη ναυτιλία έχει εξερευνήσει πολλές διαφορετικές ναυτιλιακές υπηρεσίες, και τώρα ενδιαφέρεται και για τη ναυλομεσιτική αγορά.

    Η ενασχόληση της οικογένειας Μάτσα με τη ναυτιλία ξεκίνησε το 1880, όταν ο Λουκάς Μάτσας έφυγε από την Αμοργό για να ξεκινήσει μία υπηρεσία ρυμουλκών πλοίων στον Πειραιά. Έκτοτε, η οικογένεια έχει κρατήσει την παράδοση και έχει αναπτυχθεί πέρα από τα ρυμουλκά και στην αγορά του ξηρού φορτίου.

    Όπως αναφέρει το TradeWinds, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη δραστηριότητα στην ελληνική ναυλομεσιτική αγορά: πρόσφατα ξεκίνησε τη λειτουργία της η Xclusiv Shipbrokers, με στελέχη γνωστά από τη θητεία τους στην Intermodal και άλλες εταιρείες του κλάδου, ενώ ο Δημήτρης Ιωάννου, με θητεία στις George Moundreas & Co, Clarksons Hellas και RS Platou, ίδρυσε την Parallax Shipbrokers.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η PrimeBulk κάνει την έκπληξη με την απόκτηση περιζήτητου aframax

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγγελική Φράγκου: Προχώρησε σε νέα στρατηγική κίνηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πράσινο φως από το υπουργείο Ναυτιλίας – Στους δήμους τα «ορφανά» λιμάνια



    ΣΧΟΛΙΑ