• Business

    “Καμπάνα” από τον ΟΗΕ σε τέσσερα πλοία που αψήφησαν τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας

    Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν

    Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν


    Κυρώσεις σε τέσσερα πλοία που φέρονται να αψήφησαν την απαγόρευση μεταφοράς αγαθών από τη Βόρεια Κορέα επέβαλε ο ΟΗΕ, σύμφωνα με αναφορές σε διεθνή ΜΜΕ.

    Πρόκειται για τα τέσσερα πλοία κινεζικών εταιρειών (Dalian Longgang, Zhejiang Haoheng, Shipping Imperial και μία ακόμα αγνώστων στοιχείων), τα οποία σύμφωνα με τον Hugh Griffiths, επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου της εφαρμογής των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας που έχουν επιβληθεί από τον ΟΗΕ, βρέθηκαν να μεταφέρουν “απαγορευμένα αγαθά”.

    Η απόφαση δε σημαίνει πάγωμα περιουσιακών στοιχείων ή απαγόρευση κυκλοφορίας, όμως είναι μία απαγόρευση από λιμάνια”, τόνισε ο Griffiths, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία.

    Ανώνυμη πηγή που επικαλούνται ξένα πρακτορεία ειδήσεων δήλωσε πως τα τέσσερα πλοία εντοπίστηκαν να μεταφέρουν κάρβουνο, θαλασσινά και σιδηρομετάλλευμα, αγαθά των οποίων η εξαγωγή από τη Βόρεια Κορέα απαγορεύεται με βάση μία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που εκδόθηκε τον Αύγουστο, μετά από πρόταση των ΗΠΑ, σε αντίποινα για τις πυραυλικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ. Η απαγόρευση ισχύει επίσης για υφάσματα και για Βορειοκορεάτες εργάτες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Β. Μαρινάκης: Η Capital Product πουλάει το παλαιότερο tanker της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Παππαδάκης: Πούλησε και άλλο bulker η Kassian Maritimes

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ίων Βαρουξάκης: Νέος οικονομικός διευθυντής στη FreeSeas



    ΣΧΟΛΙΑ