Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ίων Βαρουξάκης: Νέος οικονομικός διευθυντής στη FreeSeas

Ίων Βαρουξάκης ναυτιλία

Ίων Βαρουξάκης, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της FreeSeas

Νέο οικονομικό διευθυντή απέκτησε η ναυτιλιακή εταιρεία FreeSeas, συμφερόντων του εφοπλιστή Ίωνα Βουρεξάκη, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Παπαδόπουλου την περασμένη εβδομάδα.

Ο 72χρονος Δημήτρης Παπαδόπουλος είχε υποβάλει την παραίτησή του κατόπιν σχετικού αιτήματος της εταιρείας, αποχωρώντας από το πόστο του οικονομικού διευθυντή που κατείχε από τον Νοέμβριο του 2013, καθώς και από το διοικητικό της συμβούλιο, στο οποίο είχε μπει τον Δεκέμβριο του 2016.

Νέος οικονομικός διευθυντής της FreeSeas αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος υποδιευθυντής, Δημήτρης Φίλιππας, ενώ τη θέση που άφησε κενή στο διοικητικό συμβούλιο ο Δημήτρης Παπαδόπουλος θα καλύψει η Αργυρώ Φονιά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Δημήτρη Παπαδόπουλο για την πολύτιμη συνεισφορά του στην εταιρεία σε δύσκολους καιρούς και να του ευχηθώ επιτυχία στα νέα του εγχειρήματα”, δήλωσε ο Ίων Βαρουξάκης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις διαρκείς προσπάθειες της εταιρείας για διακανονισμό των οφειλών της προς την Εθνική Τράπεζα, το οποίο είναι εξασφαλισμένο από το πλοίο της Free Neptune (χωρητικότητας 30.838 dwt, κατασκευής 1996). Η FreeSeas έχει τραπεζικές οφειλές ύψους 17 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι πλοίων αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Β. Μαρινάκης: Η Capital Product πουλάει το παλαιότερο tanker της

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Παππαδάκης: Πούλησε και άλλο bulker η Kassian Maritimes

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Clarksons: Είναι η καλύτερη ευκαιρία της τελευταίας 30ετίας για επενδύσεις στη ναυτιλία