• Business

    Εντυπωσιακό: Έλληνας εφοπλιστής πούλησε πλοίο πιο ακριβά από την τιμή αγοράς!


    Για ένα σπάνιο κατόρθωμα θα μπορεί να υπερηφανεύεται ο Έλληνας εφοπλιστής Βασίλης Μπακολίτσας, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τη συμφερόντων του ναυτιλιακή εταιρεία Sea Pioneer να έχει πουλήσει ένα υπό κατασκευή πλοίο της σε τιμή που ξεπερνά αυτήν που πλήρωσε η ίδια πριν από δύο χρόνια για την κατασκευή του!

    Σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλείται το TradeWinds, το πλοίο υπ’ αριθμόν 1.572 στα ναυπηγεία Tsuneishi, χωρητικότητας 81.000 dwt, με ημερομηνία παράδοσης τον Αύγουστο του 2018, πωλήθηκε σε άγνωστο αγοραστή έναντι 29 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή παραπάνω από τα 28 εκατ. δολάρια που έδωσε η Sea Pioneer για το bulker αυτό, όπως και για το αδελφό του πλοίο, τα οποία παρήγγειλε το 2015. Πρόκειται μάλιστα για ένα ποσό που ξεπερνά τις προσδοκίες για ένα πλοίο με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές.

    Σημειώνεται ότι η Sea Pioneer, κατά κύριο λόγο ιδιοκτήτρια τάνκερ, τον Οκτώβριο του 2014 επέστρεψε στην αγορά των μεταχειρισμένων αποκτώντας το χωρητικότητας 76.000 dwt πλοίο Red Lily (κατασκευής 2004) έναντι περίπου 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η σημερινή του αξία εκτιμάται κοντά στα 10 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία του Βασίλη Μπακολίτσα είχε συνδεθεί από πολλούς και με το χωρητικότητας 74.000 dwt πλοίο Mulberry Paris (κατασκευής 2004), το οποίο όμως κατέληξε τελικά στα χέρια μίας άλλης, λιγότερο γνωστής ελληνικής εταιρείας, της Aims Shipping, που το μετονόμασε σε Aqua Lady.

    Τον Απρίλιο του 2015 η Sea Pioneer, που έχει στον στόλο της τέσσερα τάνκερ MR τα οποία κινούνται στην Καραϊβική και τον κόλπο του Μεξικού, πούλησε το μοναδικό της bulker τύπου capesize, το χωρητικότητας 161.000 dwt Prosperity, σε αγοραστή από το Πακιστάν έναντι 421 δολαρίων/ldt.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Με το βλέμμα σε επιλεκτικές εξαγορές πλοίων η Costamare

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Μαρινάκης: Κάνει το μπαμ με έως και οκτώ νεότευκτα τάνκερ VLCC

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SHIPPING FOCUS: Πούλησε πλοίο για scrap ο Γιώργος Οικονόμου



    ΣΧΟΛΙΑ