• Business

    Χ. Βαφειάς: Ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών με έσοδα-ρεκόρ η StealthGas

    Χάρης Βαφειάς StealthGas ναυτιλία

    Χάρης Βαφειάς, εφοπλιστής


    Καλύτερα των αναμενομένων ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η ναυτιλιακή StealthGas, συμφερόντων του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, με την εταιρεία να παρουσιάζει στο α’ τρίμηνο του 2017 το μεγαλύτερο ποσοστό απασχόλησης των πλοίων της από τις αρχές του 2014, φτάνοντας το 97,3% (έναντι 91,1% κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2016).

    Τα καθαρά κέρδη της StealthGas για το α’ τρίμηνο 2017 διαμορφώθηκαν στα 2 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 600.000 δολαρίων κατά το α’ τρίμηνο 2016, , με τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στα 0,05 δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

    Σε επίπεδα-ρεκόρ κινήθηκαν και τα έσοδα της εταιρείας, που έφτασαν τα 38,1 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 4,4% ή 1,6 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, με τη μέση τιμή ναύλωσης των πλοίων της να αυξάνεται μέσα σε ένα τρίμηνο σχεδόν κατά 6%.

    Αξιοσημείωτο είναι δε ότι η εταιρεία έχει εξασφαλίσει ναύλωση για το 70% των υπολειπόμενων διαθέσιμων ημερών των πλοίων της μέχρι το τέλος του έτους, αναμένοντας έσοδα ύψους 170 εκατ. δολαρίων από αυτά τα συμβόλαια.

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα τριμήνου της StealthGas, ο πρόεδρος της εταιρείας, Michael Jolliffe, δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για το μέλλον, και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η StealthGas, αξιοποιώντας την ευνοϊκή της θέση στις συμφωνίες ναύλωσης και τη σημαντική μείωση των αναξιοποίητων ημερών, κατάφερε να πετύχει έσοδα-ρεκόρ και να βελτιώσει τα περιθώρια κερδοφορίας της.

    Πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν όμως”, υπογράμμισε, “ότι ως είθισται, το πρώτο τρίμηνο ενισχύεται κυρίως από την εποχιακή ζήτηση, με πιο αδύναμα τρίμηνα να αναμένονται στη συνέχεια. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι οι περιορισμένες παραγγελίες πλοίων στον κλάδο μας και η περαιτέρω σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου έχουν τη δυναμική να ενισχύσουν τη βελτίωση τω ν θεμελιωδών μεγεθών της αγοράς μας”.

    Αναφερόμενος στη στρατηγική της StealthGas για το επόμενο διάστημα, ο κ. Jolliffe αναφέρθηκε στην παραλαβή και ενσωμάτωση των υπολειπόμενων πλοίων χωρητικότητας 22.000 cbm που έχει παραγγείλει, και πρόσθεσε: “Όμως το πιο σημαντικό είναι η δέσμευσή μας απέναντι στην εταιρεί και τους επενδυτές μας ότι θα συνεχίσουμε να ξεπερνάμε τους ανταγωνιστές μας, αξιοποιώντας την ισχυρή οικονομική και ηγετική στην αγορά θέση στον τομέα μας. Με το πέρασμα των χρόνων έχουμε αποδείξει ότι δε λειτουργούμε με βάση τις καθημερινές κινήσεις των μετοχών. Αυτό που συνεχίζουμε να κάνουμε είναι να εστιάζουμε τις επιχειρήσεις μας σε ό,τι ενισχύει τη δημιουργία αξίας, που είναι η κερδοφόρα ανάπτυξη, η ελαχιστοποίηση των κινδύνων και η διανομή ισχυρών αποδόσεων”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμεών Παληός: Καλό deal με προειδοποίηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Navios Holdings, παρά τις διευρυμένες ζημίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: 110 εκατ. δολ. στα ταμεία της ναυτιλιακής του – Πτώση της μετοχής κατά 8%



    ΣΧΟΛΙΑ