• Business

    Χ. Κανελλάκης: Το σκέφτεται για είσοδο στην αγορά των τάνκερ MR η Pantheon

    ναυτιλία


    Το ενδιαφέρον της για μία παραγγελία έως και τεσσάρων νεότευκτων τάνκερ MR από τα ναυπηγεία STX Offshore & Shipbuilding φέρεται να έχει εκφράσει η ναυτιλιακή Pantheon Tankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Χρήστου Κανελλάκη.

    Πηγές από ναυλομεσίτες που επικαλείται το TradeWinds αναφέρουν ότι η Pantheon έχει ήδη υπογράψει δήλωση προθέσεων προς τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία για την κατασκευή δύο τάνκερ χωρητικότητας 50.000 dwt, έναντι 33 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα, με οψιόν για άλλο δύο, προς παράδοση το 2019.

    Η ελληνική ναυτιλιακή, που απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες, κατά την πάγια τακτική της, ιδρύθηκε το 2013 και έκτοτε επεκτείνεται σταθερά, ωστόσο αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα πρόκειται για την πρώτη απόπειρα της Pantheon στην αγορά των τάνκερ MR, αφού η εταιρεία μέχρι σήμερα ασχολείται με πολύ μεγαλύτερα τάνκερ, έχοντας στον στόλο της 9 VLCCs, επτά suezmaxes και τέσσερα aframaxes.

    Επίσης, εντός του έτους αναμένεται να παραλάβει ένα ακόμα suezmax που είναι υπό κατασκευή στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries, ενώ ακόμα δύο πλοία aframax πρόκειται να παραδοθούν από τα ναυπηγεία Namura μέσα στο 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες… ψηφίζουν Βενεζουέλα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευ. Αγγελάκος: Πρώτη παραγγελία bulkers μετά από τέσσερα χρόνια για την Angelakos Hellas

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι ελληνικές ναυτιλιακές που πόνταραν στα μεταχειρισμένα handysizes και βγαίνουν κερδισμένες



    ΣΧΟΛΙΑ