• Business

    Πρόκληση: Μπαρ-εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη είχε κόψει 2.231 παράνομες αποδείξεις!


    Μπορεί το καλοκαίρι να πέρασε, όμως οι φορολογικοί έλεγχοι σε καταστήματα ανά την Ελλάδα όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά ενίοτε βγάζουν και… μεγάλα λαβράκια.

    Όπως στην περίπτωση ενός μπαρ-εστιατορίου στη βόρεια Ελλάδα, το οποίο βρέθηκε από τους ελεγκτές να έχει κόψει 2.231 παράνομες αποδείξεις κατά το διάστημα από τις 6 έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Για την υπόθεση αυτή μάλιστα ενημερώθηκε και η αρμόδια ΔΟΥ, ώστε να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

    Σε άλλους ελέγχους σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, σε μία καφετέρια καταγράφηκαν 4 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και η μη έκδοση απόδειξης, σε ένα εστιατόριο διαπιστώθηκε η μη έκδοση 9 αποδείξεων, ενώ βρέθηκαν να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, καθώς και παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Εξάλλου, σε καφέ-μπαρ βρέθηκαν να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι, για τους οποίους δεν επιδείχθηκε πίνακας προσωπικού.

    Παράλληλα, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Αττική από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    – Σε αρτοποιείο βρέθηκε να εργάζεται υπάλληλος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας,
    – Σε καφέ – εστιατόριο βρέθηκαν να εργάζονται 6 υπάλληλοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας και ένας υπάλληλος, ο οποίος δεν ήταν εγγεγραμμένος στον πίνακα προσωπικού του καταστήματος,
    – Σε καφέ – μπαρ βρέθηκαν να εργάζονται δύο υπάλληλοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας, και
    – Σε επιχείρηση εμπορίας κρεάτων και συναφών ειδών βρέθηκαν να εργάζονται 5 εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Ελβετία: Μυστήριο με 100.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 που βρέθηκαν σε τουαλέτες τράπεζας και 3 εστιατορίων

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Π. Τσινάβος: Ο βιομήχανος από τις Σέρρες που πέτυχε ένα «μικρό άθλο» μέσα στην κρίση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Να τρομάξουμε, ή να εξοργιστούμε με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;



    ΣΧΟΛΙΑ