Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Sanofi: Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2017

sanofi

Sanofi

Σε θετική τροχιά κινήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας Sanofi, το 1ο τρίμηνο του 2017, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για το τρέχον έτος. Οι πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο υποστηρίχθηκαν από τις Μονάδες Ειδικής Φροντίδας, Εμβολίων και των Αναδυόμενων Αγορών, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,5% των καθαρών πωλήσεων, σε σταθερή δομή και σταθερές τιμές συναλλάγματος.

Ειδικότερα, οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν σε €8.648 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 11,1% σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία και 8,6% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος αντικατοπτρίζοντας την απόκτηση του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων της Boehringer Ingelheim’s (BI) και την πλήρη ενοποίηση των Ευρωπαϊκών Μονάδων Εμβολίων της Sanofi.

Οι πωλήσεις της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας Sanofi Genzyme (Μονάδα Ειδικής Φροντίδας) αυξήθηκαν κατά 15,5% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος χάρη στα προϊόντα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Ο πωλήσεις της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας Διαβήτη και Καρδιαγγειακών Νοσημάτων μειώθηκαν κατά 7,7% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος. Οι πωλήσεις της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας Διαβήτη μειώθηκαν κατά 6,0%.

Η Παγκόσμια Επιχειρησιακή Μονάδα Sanofi Pasteur σημείωσε αύξηση 13,2% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος και με συνεχή αναδιάρθρωση λόγω των ισχυρών πωλήσεων των παιδιατρικών εμβολίων συνδυασμού.

Οι πωλήσεις του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας αυξήθηκαν κατά 4,7% σε τιμές συναλλάγματος και σε συνεχή αναδιάρθρωση χάρη των Ευρωπαϊκών αποδόσεων, ενώ οι πωλήσεις της επιχειρησιακής μονάδας Αναδυόμενων Αγορών(5) αυξήθηκαν κατά 8,5% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος και σε συνεχή αναδιάρθρωση.

Τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και οι προβλέψεις του 2017 επιβεβαιώθηκαν

Η πρόοδος του Στρατηγικού Χάρτη 2020 (Roadmap 2020)

Ο κ. Olivier Brandicourt, Sanofi Chief Executive Officer, σχολίασε:
«Έχουμε ξεκινήσει το έτος με μια ισχυρή ανάπτυξη που προέρχεται από τις Μονάδες Ειδικής Φροντίδας και Εμβολίων, καθώς και τις καλές επιδόσεις των Αναδυόμενων Αγορών. Βασικό μας συμπέρασμα για το πρώτο τρίμηνο είναι το γεγονός ότι τα αποτελέσματα ωφελήθηκαν από την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων της Boehringer Ingelheim’s και των Ευρωπαϊκών Μονάδων Εμβολίων. Παράλληλα, η απλουστευμένη οργάνωση συνεχίζει να συμβάλλει στη χρηματοοικονομική απόδοση της Sanofi. Το λανσάρισμα του dupilumab στην Αμερική για μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα αποτελεί ένα βασικό ορόσημο καινοτομίας στον στρατηγικό χάρτη της πορείας μας και θέτει τα θεμέλια για τον Τομέα της Ανοσολογίας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρέχουμε αυτό το εξαιρετικά καινοτόμο φάρμακο σε ασθενείς που πάσχουν από αυτή την εξουθενωτική ασθένεια».