• Business

    Στρατηγικός αναλυτής προειδοποιεί: «Μην κυνηγήσετε το ράλι»

    • NewsRoom

    Πηγή: pixabay


    Να μην «κυνηγήσουν» το ράλι, προειδοποιεί τους επενδυτές η Bank of America-Merrill Lynch (BofA), προβλέποντας ότι η ανοδική πορεία της αγοράς θα λάβει σύντομα τέλος και επισημαίνοντας ότι, ακόμη κι αν τελειώσει το ράλι, θα συνεχίσουν να υπάρχουν αξιόλογες επενδυτικές ευκαιρίες.

    «Η αγορά διαπραγματεύεται σχετικά υψηλά», τόνισε ο στρατηγικός αναλυτής της BofA Marc Pouey, ο οποίος ασχολείται με τις αμερικανικές μετοχές. «Πιστεύω, όμως, πως κάτω από την επιφάνεια υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες», επισήμανε μιλώντας στο CNBC.

    Σύμφωνα με τον Pouey, υπάρχουν δύο τομείς που είναι πιθανό να μην επηρεαστούν από τη γενικότερη πτώση της αγοράς.

    «Δύο από τις λαμπρότερους κλάδους για εμένα είναι οι χρηματοοικονομικές εταιρείες και η ιατρική φροντίδα, δύο κλάδοι που διαπραγματεύονται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την αξίας τους», τόνισε και προέβλεψε πως ιδιαίτερα ο χρηματοοικονομικός τομέας θα εμφανίσει ανάπτυξη.

    «Έχουμε δει ανάπτυξη πάνω από 10% στα μερίσματα. Επίσης επαναγοράζουν τις μετοχές τους πολύ, πολύ επιθετικά. Από αυτήν την άποψη, ανταμείβουν τους μετόχους», ανέφερε ακόμη ο Pouey.

    Ο στόχος της BofA για τον S&P 500 είναι οι 2.450 μονάδες για το τέλος της χρονιάς, δηλαδή 4% κάτω από το τρέχον επίπεδο. Όπως επισημαίνει το διεθνές δίκτυο, τα σχόλια του Pouey έρχονται αφότου ο δείκτης πέτυχε το πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί του από το 2013.

    Όσο για κινδύνους, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχουν, σημείωσε ο ειδικός.

    «Βραχυπρόθεσμα, πιθανότατα δεν υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι, το οποίο μπορεί να είναι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος», τόνισε.

    Ένα σημείο που σύμφωνα με τον Pouey είναι ιδιαίτερα αρνητικό είναι οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης. Ο αναλυτής ενθάρρυνε τους επενδυτές να δώσουν τέλος στο ράλι στις μετοχές αυτές, επισημαίνοντας πως τα κέρδη από εδώ και στο εξής θα είναι μόλις στο 1% των υψηλών του κύκλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: O CEO των Starbucks μοιράζεται τη συμβουλή που θα έδινε στον νεότερο εαυτό του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΝΤ: Προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα, 1,7% φέτος, 2,2% του ΑΕΠ το 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Προσοχή για κλήσεις και μηνύματα κινητής τηλεφωνίας από αριθμούς του εξωτερικού



    ΣΧΟΛΙΑ