Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Η Ιταλική κυβέρνηση διαψεύδει πως εξετάζει να αποχωρήσει από την Eni

Eni

Στην διάψευση των δημοσιευμάτων που το ήθελαν την ιταλική κυβέρνηση να επιδιώκει την απεμπλοκή της από τον πετρελαϊκό όμιλό Eni προχώρησε το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, επικαλούμενο πηγή του υπουργείου. Το θέμα ξεκίνησε όταν η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero έγραψε σε δημοσίευμά της ότι το υπουργείο εξετάζει την πώληση ποσοστού 4,3% που κατέχει απευθείας.

Η κρατική τράπεζα Cassa Depositi e Prestiti κατέχει συνολικά το 26% της Eni.

Την ίδια ώρα, πάντως, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σειρά διορισμών για τις διοικητικές θέσεις μεγάλων εισηγμένων επιχειρήσεων που ελέγχει. Μια από τις ανακοινώσεις αφορούσε και την επέκταση για δεύτερη τριετία της θητείας του διευθύνοντα συμβούλου της Eni, Claudio Descalzi.

Ο Descalzi έχει κερδίσει επαίνους από τους αναλυτές και την κυβέρνηση για το ότι συνέχισε την επιτυχία της εταιρείας στην αναζήτηση πετρελαίου, κάτι που βοήθησε να μετριάσουν οι οικονομικές επιδράσεις της πτώσης της τιμής του πετρελαίου στο εξάμηνο αφότου ανέλαβε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μινωικές Γραμμές: Αύξηση κατά 3 εκατ. ευρώ κατέγραψαν τα ετήσια καθαρά κέρδη του ομίλου το 2016

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συστήματα Sunlight: Χρονιά ρεκόρ το 2016 – Αύξηση πωλήσεων 23% και κερδών 29%

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Brexit: Η Μέι ενεργοποιεί το άρθρο 50 για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου