Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Eurobank: Ολοκληρώνεται η αναδιοργάνωση

Φωκίων Καραβίας Eurobank

Φωκίων Καραβίας. Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank

Τα τυπικά φαίνεται πως απομένουν για την ολοκλήρωση της πώλησης της θυγατρικής της Eurobank στη Ρουμανία, Bancpost SA, και των θυγατρικών της ERB Retail Services IFN SA και ERB Leasing IFN SA, στο πλαίσιο του σχεδίου της ελληνικής τράπεζας για συρρίκνωση των εκτός Ελλάδος δραστηριοτήτων της.

Οι σχετικές διαπραγματεύσεις με την Banca Transilvania αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ για να επισημοποιηθεί η αγοραπωλησία θα πρέπει να δώσει την έγκρισή της η Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας και πιθανόν και άλλοι φορείς, και η όλη διαδικασία λογικά θα κλείσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την εξαγορά της Bancpost SA, η Banca Transilvania θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρουμανίας, με ενεργητικό που θα ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι όμως και το γεγονός ότι με την πώληση της Bancpost SA, η Eurobank όχι μόνο θα πετύχει τον στόχο για τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της εκτός Ελλάδος, αλλά θα τον ξεπεράσει, καθώς ο στόχος ήταν το ενεργητικό των θυγατρικών της στο εξωτερικό να μην ξεπερνά τα 8,8 δισ. ευρώ, και με την πώληση της Bancpost αυτό θα περιοριστεί σε κάτω από 8,5 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει του σχεδίου αναδιοργάνωσης της τράπεζας, η Eurobank θα διατηρήσει τις θυγατρικές της σε Κύπρο, Σερβία, Βουλγαρία, Βρετανία και Λουξεμβούργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Fitch: Γιατί οι επενδυτές έκαναν ανάρπαστα τα ομόλογα της Εθνικής και της Eurobank

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αξιολόγηση: «Έκλεισαν» τα εύκολα, άφησαν για τον Δεκέμβριο τα δύσκολα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κλείνουν τα τελευταία «μέτωπα»: Στο στόχαστρο δαπάνες και ληξιπρόθεσμες οφειλές