• Business

    Netflix: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για το δεύτερο τρίμηνο – Αύξηση 34% των συνδρομών με διαφημίσεις

    Reed Hastings, επικεφαλής Netflix

    Reed Hastings, πρόεδρος Netflix


    Καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα κέρδη της  Netflix  για το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η μεγαλύτερη πλατφόρμα streaming προσέθεσε περισσότερους συνδρομητές σε όλο τον κόσμο.

    Όπως ανέφερε επίσης, οι συνδρομές που υποστηρίζονται από διαφημίσεις, το φθηνότερο επίπεδο συνδρομής, αυξήθηκαν κατά 34% κατά την περίοδο σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 9,56 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 17% σε σχέση με πέρυσι, έναντι εκτίμησης για 9,53 δισ. δολάρια από τους αναλυτές σε έρευνα της LSEG. Το Netflix είπε ότι αναμένει τώρα αύξηση των εσόδων για ολόκληρο το έτος κατά 14% έως 15%, σε σύγκριση με την προηγούμενη καθοδήγηση 13% έως 15%.

    Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,15 δισ. δολάρια, ή 4,88 δολάρια ανά μετοχή, από 1,49 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,29 δολάρια ανά μετοχή, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη  4,74 δολάρια ανά μετοχη.

    Συνολικές συνδρομές : 277,65 εκατομμύρια παγκόσμιες συνδρομές επί πληρωμή έναντι 274,4 εκατομμυρίων αναμενόμενων, σύμφωνα με το StreetAccount

    Οι παγκόσμιες συνδρομές επί πληρωμή του streamer αυξήθηκαν κατά 16,5% σε ετήσια βάση σε 277,65 εκατομμύρια. έναντι 274,4 εκατομμυρίων που ανέμεναν οι αναλυτές σε έρευνα του StreetAccount.

    Το περασμένο τρίμηνο, η εταιρεία προειδοποίησε τους επενδυτές ότι θα σταματήσει να παρέχει τριμηνιαίους αριθμούς συνδρομής ή μέσα έσοδα ανά χρήστη από το επόμενο έτος, σημειώνοντας ότι η εταιρεία. Το Netflix άρχισε να εστιάζει σε διαφορετικές επιχειρηματικές στρατηγικές για την αύξηση των εσόδων, αφού ο streamer είδε την αύξηση των συνδρομητών να είναι αργή το 2022.

    Τον Μάιο, το Netflix είπε ότι θα λανσάρει τη δική του πλατφόρμα διαφημίσεων και δεν θα συνεργάζεται πλέον με τη Microsoft για αυτήν την τεχνολογία.

    Διαβάστε επίσης

    Wall Street: Βουτιά 533 μονάδων για τον Dow Jones, νέες απώλειες για τις τεχνολογικές μετοχές

    HELLENiQ Energy: Ξεπέρασαν το 1 δισ. οι προσφορές για το 5ετές ομόλογο

    Ξηρουχάκης (ΤΧΣ) για συμφωνία με Thrivest: Ιστορικό ορόσημο για το τραπεζικό σύστημα



    ΣΧΟΛΙΑ