• Business

    Netcompany-Intrasoft: Αύξηση εσόδων και μεγάλα έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό

    Αλέξανδρος Μάνος, CEO Netcompany-Intrasoft


    Ακόμα ένα εμβληματικό έργο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας παραδίδει η Netcompany Intrasoft του Αλέξανδρου Μάνου, καθώς πριν από λίγες ημέρες παρουσίασε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το έργο του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη του ΤΕΕ.

    H Netcompany-Intrasoft  έχει αναπτύξει σημαντικό αριθμό έργων στην Ελλάδα, ενώ έχοντας ισχυρή παρουσία στο εξωτερικό, έχει καταφέρει να αυξήσει τα έσοδά της, ενώ για το 2023 αναμένεται διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης σε έσοδα και κερδοφορία. Στο εξωτερικό η εταιρεία πάει πολύ καλά, εστιάζοντας κυρίως στην Ευρώπη, ενώ η διοίκηση βλέπει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, ενώ και στην Ελλάδα προχωρούν τα έργα ψηφιοποίησης που έχει αναλάβει.

    Η εταιρεία γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη καθώς συνεχίζει να προσθέτει προσωπικό, αφού μόνο το 2023 πρόσθεσε 650 άτομα, φτάνοντας έτσι τα 3.300, ενώ μαζί με του Δανούς της Netcompany, ο αριθμός του προσωπικού ξεπερνάει τους 8.000.

    Η  Netcompany-Intrasoft στο 9μηνο, έχει τζίρο 204 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 25%, με την λειτουργική κερδοφορία να διαμορφώνεται στα 23 εκατ. ευρώ, ενισχυμένη κατά 37%, και τα προ φόρων κέρδη να αυξάνονται κατά 30% στα 13,7 εκατ. ευρώ.

    Από τον Κόκκαλη στους Δανούς

    Η εξαγορά της Intrasoft που ανήκε στον όμιλο του Σωκράτη Κόκκαλη από τους Δανούς της Netcompany, ήταν από τα πρώτα μεγάλα deals στον χώρο της πληροφορικής στην Ελλάδα.

    Το 2021 οι Δανοί της Netcompany εξαγόρασαν έναντι 235 εκατ. ευρώ όλο το ποσοστό της Intrasoft που ανήκε στον όμιλο Intracom του κ. Κόκκαλη, ανοίγοντας ουσιαστικά των «κύκλο» των μεγάλων εξαγορών στον κλάδο της πληροφορικής στην χώρα μας.

    Πλέον η Netcompany-Intrasoft, με CEO τον Αλέξανδρο Μάνο είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες πανευρωπαϊκά, με παρουσία σε πολλές χώρες παγκοσμίως ενώ τρέχει και σημαντικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

    Μάλιστα, ένα από τα πλέον κομβικά έργα που έχει αναλάβει είναι το Ευρωπαϊκό Πορτοφόλι Ψηφιακής Ταυτότητας, το οποίο υπερψηφίστηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2024 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας το επόμενο διάστημα.

    Τα μεγάλα έργα

    Στο πλαίσιο 4ετούς σύμβασης, η Netcompany-Intrasoft είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και τη συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη για το Πορτοφόλι Ψηφιακής ταυτότητας, το οποίο σχεδιάζεται με βάση τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα κυβερνοασφάλειας ώστε να καλύπτει τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές ποιότητας και ιδιωτικότητας.

    Το πορτοφόλι δεν θα λειτουργεί μόνο ως ένα σημείο συγκέντρωσης των εγγράφων ταυτοποίησης, αλλά θα έχει σημαντικές χρήσεις στην καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων. Μέσο αυτού, οι Ευρωπαίοι θα μπορούν να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς, να πραγματοποιούν πληρωμές και να διατηρούν ψηφιακά έγγραφα, όπως άδειες οδήγησης, ιατρικές συνταγές, επαγγελματικά πιστοποιητικά ή ταξιδιωτικά εισιτήρια.

    Ένα σημαντικό έργο που έχει αναλάβει εντός Ελλάδος είναι το «Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικής & Ποινικής Δικαιοσύνης», που η εταιρεία ανέλαβε την υλοποίηση της Β Φάσης του εν λόγω project, αξίας 37 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι είχε αναλάβει και την Α Φάση του έργου, συνολικής αξίας 16 εκατ. ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2019.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες η σύμβαση βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ελεγκτικό Συνέδριο, με το αμέσως επόμενο διάστημα να μπαίνουν και οι τελικές υπογραφές για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

    Επίσης η Netcompany-Intrasoft σε κοινοπραξία με την Qualco έχει αναλάβει μέρος της σύμβασης για την ψηφιοποίηση των αρχείων του ΕΣΥ ενώ προς υλοποίηση είναι και το μεγάλο έργο για την ψηφιοποίηση αρχείων πολεοδομικής πληροφορίας, που ΄το πρώτο και μεγαλύτερο τμήμα εμφανίζεται ως ανάδοχος η ένωση εταιρειών Vodafone – Netcompany Intrasoft – Nova.

    Το έργο αυτό αφορά στην ψηφιοποίηση, ψηφιακή καταχώρηση, αρχειοθέτηση και γεω-κωδικοποίηση, των φακέλων   αδειών δόμησης που υπάρχουν στις Υπηρεσίες Δόμησης.

    Επίσης σε κοινοπραξία με τον ΟΤΕ και τη Unisystems έχει αναλάβει το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού του ΕΟΠΥΥ, συνολικής αξίας 37 εκατ. ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών διασφάλισης ποιότητας και τεχνικής υποστήριξης προς το ΕΟΠΥΥ στο πλαίσιο υλοποίησης του σχετικού έργου Ψηφιακού Μετασχηματισμού του ΕΟΠΥΥ για όλη τη διάρκεια της συμβατικής του διάρκειας.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλέξανδρος Μάνος (Netcompany-Intrasoft): Διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης το 2023

    Jumbo: Σε λειτουργία τα καταστήματα σε Λάρισα και Καρδίτσα

    ΟΤΕ: Αγορά μετοχών αξίας 213.880 ευρώ από τον Μιχάλη Τσαμάζ



    ΣΧΟΛΙΑ