Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Nestle: Μειώνει τις προβλέψεις για πωλήσεις και κέρδη – Οι κινήσεις του νέου CEO

Laurent Freixe, CEO Nestle

Laurent Freixe, CEO Nestle

Η Nestle μείωσε τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις και τα κέρδη της στο σύνολο του έτους, καθώς αγωνίζεται να ανακτήσει το μερίδιο αγοράς που έχασε λόγω των υψηλότερων τιμών και της απομάκρυνσης των καταναλωτών από τα επώνυμα προϊόντα.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του Nescafe και της τροφής για κατοικίδια Purina αναμένει τώρα ότι οι οργανικές πωλήσεις θα αυξηθούν περίπου 2% το 2024, λιγότερο από την προηγούμενη πρόβλεψη για τουλάχιστον 3%, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 2% τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.

«Η καταναλωτική ζήτηση έχει αποδυναμωθεί τους τελευταίους μήνες και αναμένουμε ότι το περιβάλλον ζήτησης θα παραμείνει ήπιο», δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος Laurent Freixe. Η οργανική ανάπτυξη στη Βόρεια Αμερική ήταν η πιο αδύναμη, με τις πωλήσεις να συρρικνώνονται κατά 0,3%.

Η Nestle αντικατέστησε αιφνιδιαστικά τον διευθύνοντα σύμβουλο Mark Schneider με τον Freixe τον Σεπτέμβριο, αλλάζοντας το στέλεχος που προηγουμένως διηύθυνε μια εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης με έναν γνώστη του κλάδου, που αναρριχήθηκε στις εκτελεστικές βαθμίδες της ελβετικής εταιρείας εστιάζοντας σε λειτουργίες όπως το μάρκετινγκ και οι πωλήσεις.

Ο Freixe προσπαθεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά τις πρόσφατες αναποδιές. Την Πέμπτη, ανακοίνωσε μια σειρά οργανωτικών αλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της συρρικνωμένης της εκτελεστικής επιτροπής και των λιγότερων γεωγραφικών ζωνών για την ταχύτερη λήψη αποφάσεων.

Οι διευθυντές που ηγούνται της προώθησης της ψηφιοποίησης και της βιωσιμότητας θα αναφέρονται επίσης απευθείας στον διευθύνοντα σύμβουλο, χωρίς να συμμετέχουν στο εκτελεστικό συμβούλιο.

Η Nestle περιόρισε επίσης τους στόχους της για τα κέρδη ανά μετοχή και την κερδοφορία στο σύνολο του έτους.

Το περιθώριο λειτουργικού κέρδους συναλλαγών αναμένεται τώρα να είναι περίπου 17%, έναντι 17,3% του περασμένου έτους.

Διαβάστε επίσης:

LVMH: Θα πληρώσει επιπλέον φόρο 800 εκατ. ευρώ το 2025 για τη μείωση του γαλλικού χρέους

BMW: O CEO προειδοποιεί – «Μη ρεαλιστικό το σχέδιο πλήρους ηλεκτροκίνησης της ΕΕ»

Google: Συμφωνία με την Kairos Power για την ανάπτυξη μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων