Ισχυρό παραμένει το ενδιαφέρον διεθνών οργανισμών για την ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση με ένα ακόμα deal της διεθνούς κοινότητας International School Partnership με τα Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων».
Η ISP είναι μια διεθνής κοινότητα που περιλαμβάνει στο χαρτοφυλάκιό της 88 σχολεία σε 24 χώρες και πάνω από 85.000 μαθητές.
Τα εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» αποτελούν το πρώτο ελληνικό σχολείο που εντάσσεται στο χαρτοφυλάκιο του διεθνούς φορέα.
Η ιστορία των εκπαιδευτηρίων
Με σχεδόν 1500 μαθητές, το ιδιωτικό σχολείο μετράει ήδη μία ιστορία 55 ετών. Ο ιδρυτής της Παναγιώτης Παπαδόπουλος ξεκίνησε τη λειτουργία του σχολείου τον Σεπτέμβριο του 1969 με την ίδρυση Νηπιαγωγείου, και Δημοτικού, σ΄ ένα όμορφο αναπαλαιωμένο νεοκλασικό οίκημα στον Φάρο του Ψυχικού.
Λίγα χρόνια αργότερα ξεκίνησε η λειτουργία του Γυμνασίου, ενώ 10 χρόνια μετά την ίδρυση, το σχολείο μεταφέρθηκε στα Γλυκά Νερά, όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα.
Αν και το σχολείο υποστηρίζει την ελληνική παιδεία καθ’ όλα τα χρόνια της λειτουργίας του, ανέκαθεν ανέπτυσσε παράλληλα και το διεθνές προφίλ του, καθώς πρόκειται για το πρώτο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο που πιστοποιήθηκε και στις τρεις βαθμίδες του International Baccalaureate (IB), εφαρμόζοντάς το από το νηπιαγωγείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιδιωτικό σχολείο είχε πρόσφατα επαφές με αρκετούς διεθνείς οργανισμούς ανταποκρινόμενο στο επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει ξεσπάσει για την ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση.
Με τη νέα συνεργασία του, φιλοδοξεί να ανοίξει ένα νέο πεδίο ευκαιριών για τη σχολική κοινότητά του, φέρνοντας νέα εργαλεία και τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο διεθνής φορέας.
Ο ISP είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε το 2013 και ξεκίνησε να αναπτύσσει το χαρτοφυλάκιό του το 2016 με σχολεία στη Μέση Ανατολή.
Μέχρι το 2021 είχε ήδη 50 σχολεία με τα οποία συνεργαζόταν, αριθμό τον οποίο εκτόξευσε στα 80 στην επέτειο των 10 χρόνων λειτουργίας του.
Ο ιδρυτής Παναγιώτης Παπαδόπουλος
Η φιλοσοφία του ιδιωτικού σχολείου «Ο Πλάτων» χτίστηκε πάνω στις αξίες αλλά και τα βιώματα του ιδρυτή του, Παναγιώτη Παπαδόπουλου, όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί σε παλαιότερες δηλώσεις του. Ο κ. Παπαδόπουλος πριν δύο χρόνια τιμήθηκε με το παράσημο του Αξιωματικού του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα της Γαλλικής Δημοκρατίας, μία διάκριση που αναγνωρίζει την προσφορά του στην Παιδεία και τη συμβολή του στην υλοποίηση κοινών ελληνογαλλικών δράσεων στη σχολική εκπαίδευση.
Τα εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» καλλιέργησαν από νωρίς τη γαλλική γλώσσα και την πολυγλωσσία, στηρίζοντας πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το γαλλικό πνεύμα και τη ζωντανή σχέση του με την Ελλάδα.
Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ με αφορμή την τιμητική του βράβευση πριν δύο χρόνια, ο κ. Παπαδόπουλος είχε μιλήσει για τα δύσκολα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και για τα βιώματά του που σφυρηλάτησαν τις αξίες με τις οποίες λειτούργησε τα εκπαιδευτήρια.
«Η γενιά μου έζησε τον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, πολέμους εσωτερικούς, εμφύλιο, κινήματα… Δεν υπήρχαν περιθώρια να παίξεις, να αναλογιστείς. Μια μέρα είχαμε βρει τα παιδιά ένα βλήμα όλμου και το πετούσαμε σαν παιχνίδι ο ένας στον άλλον μέχρι που το είδε ο πατέρας μου, έφριξε, το άρπαξε και ευτυχώς το πέταξε στο διπλανό πηγάδι.», περιέγραψε.
«Εκείνη την εποχή πηγαίνοντας στο σχολείο, άρχισα να αντιλαμβάνομαι πως η ευθύνη του δασκάλου στη ζωή ενός μαθητή είναι τεράστια. Ξεκίνησα λοιπόν σαν δάσκαλος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με ένα μεγάλο όνειρο. Να περάσω στους μαθητές μου την αστείρευτη αγάπη μου για τη μάθηση της ιστορίας, της φιλοσοφίας, των παραδόσεών μας, ώστε να πλατύνω τους ορίζοντές τους και να δημιουργήσω ελεύθερα σκεπτόμενα άτομα, δημοκράτες πολίτες», ανέφερε.
Διαβάστε επίσης:
Ο οργανισμός Inspired μπήκε και στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα
Γιατί η ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι το νέο «καυτό χαρτί» στις επενδύσεις
Ο εφοπλιστής που μπήκε στον Κωστέα – Γείτονα και ο Λιβανοβρετανός επενδυτής που θα πάει… Ελληνικό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γάζα: Σε ισχύ η εκεχειρία από αύριο στις 08:30 το πρωί, λέει το Κατάρ
- Κορυδαλλός: Άγνωστοι πέταξαν πέτρες σε λεωφορείο
- Παπαθανάσης: Στις 45.000 οι αιτήσεις για το «Σπίτι μου ΙΙ» – Στα τέλη Ιανουαρίου νέο πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση
- Παπαστεργίου: Η ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, παράγοντας ενδυνάμωσης του εγχώριου τεχνολογικού οικοσυστήματος