Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Νέα τροπή στη δικαστική διαμάχη του αδικοχαμένου Μάικ Λιντς με την HP

Μάικ Λιντς

Μάικ Λιντς

Η Hewlett Packard, λίγες εβδομάδες μετά το ναυάγιο στο Παλέρμο που στοίχισε τη ζωή σε επτά άτομα, μεταξύ των οποίων ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς, ετοιμάζεται να ασκήσει αγωγή αποζημίωσης ύψους 4 δισ. δολαρίων σε συνέχεια της διαμάχης που είχε με τον Λιντς εδώ και μία δεκαετία.

Η πρόθεση της εταιρείας για νέες δικαστικές διεκδικήσεις εκφράστηκε λίγες εβδομάδες μετά την ανάσυρση των σορών του Λιντς και της 18χρονης κόρης του από το βυθισμένου σούπερ γιοτ ανοιχτά του Παλέρμο.

Μια αντιδημοφιλής απόφαση

Η αμερικανική εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να εισπράξει οποιαδήποτε αποζημίωση επιδικαστεί από δικαστήριο του Λονδίνου, ενώ έχει ήδη κερδίσει την υπόθεση για την κατάρρευση της Autonomy του Λιντς, για την οποία αναμένει την απόφαση του δικαστή για το τελικό ποσό που θα λάβει.

«Πρόθεση της HPE είναι να ακολουθήσει τη διαδικασία μέχρι το τέλος», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.

Βέβαια, η απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει την υπόθεση, διακινδυνεύει τη φήμη της. Ενώ μια βρετανική αστική αξίωση εξασφαλίζει αυτόματα ότι η υπόθεση πλέον θα αφορά την περιουσία του εναγομένου σε περίπτωση θανάτου, η προοπτική διεκδίκησης των χρημάτων είναι πιθανό να εξελιχθεί σε μία βαθιά αντιδημοφιλή απόφαση μετά την τραγωδία.

Εκπρόσωπος της οικογένειας Λιντς δεν απάντησε αμέσως σε κλήσεις και μηνύματα που ζητούσαν σχόλια. Το Fortune αναφέρθηκε στην υπόθεση νωρίτερα.

Η πολυετής δικαστική διαμάχη

Σε μία από τις πιο μακροχρόνιες και ακριβές δίκες στη βρετανική ιστορία, ο δικαστής Ρόμπερτ Χίλντιαρντ αποφάνθηκε το 2022 ότι ο Λιντς είχε αυξήσει την αξία της εταιρείας με δόλο. «Μία από τις τραγωδίες αυτής της υπόθεσης είναι η εξης: ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό προϊόν, ο αρχιτέκτονάς του και η εταιρεία είναι πιθανόν να συνδέονται για πάντα με αυτήν την απάτη», ανέφερε ο δικαστής στην απόφασή του.

Συνολικά, η HP ζητούσε 4 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Λιντς και τον επικεφαλής των οικονομικών του, αλλά ο δικαστής είχε προειδοποιήσει ότι ήταν πιθανό να πάρει σημαντικά λιγότερα από αυτά.

Διαβάστε επίσης:

Παλέρμο: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για το «αβύθιστο» superyacht που στοίχισε τη ζωή σε επτά άτομα

Σικελία: Νεκροί θεωρούνται οι 6 αγνοούμενοι του ναυαγίου του ιστιοφόρου- Σοκάρει βίντεο από τη βύθιση του γιοτ

Παλέρμο: Ένας νεκρός και έξι αγνοούμενοι απο το ναυάγιο – Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης