• Business

    Νέα Μητροπολιτική Αττικής: Ο Δημήτρης Φραγκάκης νέος Πρόεδρος

    • NewsRoom
    Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ

    O κ. Δημήτρης Φραγκάκης


    Ο Δημήτρης Φραγκάκης, μέχρι πρόσφατα γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, αναλαμβάνει την προεδρία της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε., με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και έπειτα από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του αναπτυξιακού οργανισμού της περιφέρειας.

    «Η ανάληψη της προεδρίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής από τον Δημήτρη Φραγκάκη, ενός καταξιωμένου τεχνοκράτη με σημαντικότατη εμπειρία τόσο στα αυτοδιοικητικά όσο και στον τουριστικό τομέα, σηματοδοτεί την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνουμε στην ανάδειξη του τουρισμού ως πυλώνα ανάπτυξης για την Αττική», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

    ΟΗ Νέα Μητροπολιτική Αττική θα επικεντρωθεί, πέρα από την τουριστική ανάπτυξη, και στον πολιτισμό περιφερειάρχης Αττικής ευχαρίστησε επίσης τον απερχόμενο πρόεδρο Νίκο Παπαγεωργίου για την «πολυετή και ανεκτίμητη προσφορά του» στον οργανισμό και πρόσθεσε:

    «Η Νέα Μητροπολιτική Αττική θα επικεντρωθεί, πέρα από την τουριστική ανάπτυξη, και στον πολιτισμό, ο οποίος σε συνδυασμό με τον τουρισμό θα αποτελέσουν τους βασικούς τομείς δραστηριότητας του οργανισμού. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε αρωγή προς τους δήμους για την ωρίμανση μελετών και την κατασκευή σημαντικών έργων, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τις τοπικές κοινωνίες και τους συμπολιτες μας.

    Η Περιφερειακή Αρχή δίνει έμφαση στην ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με στόχο η Αττική να αποτελεί έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επιπλέον, στοχεύουμε στην ενίσχυση της διασύνδεσης των προγραμμάτων κατάρτισης με την έρευνα και την καινοτομία, ώστε να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα του τουριστικού μας προϊόντος».

    Ο Δημήτρης Φραγκάκης γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα και κατάγεται από τα Χανιά.

    Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού της Σχολής Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ιδρύματος «Κωνσταντίνου Κ. Μητσοτάκη» (2000 – 2003), ως επιστημονικός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή των Ελλήνων (2004 – 2013) και ως σύμβουλός του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (2013 – 2014).

    Την περίοδο 2014-2019 διετέλεσε γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων, ενώ την περίοδο 2019 – 2024 διετέλεσε γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Η οικογένειά του ασχολείται με τουριστικές επιχειρήσεις. Μιλάει αγγλικά και ιταλικά κι έχει έναν γιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Δημόσιο: Πως θα εφαρμοστεί το σύστημα μπόνους στους υπαλλήλους- Αναλυτικά, τι προβλέπει το νομοσχέδιο

    Aerio Shipmanagement (Αθανάσιος Κόσσιδας): Πούλησε πλοίο με κέρδος 14,3 εκατ. δολαρίων

    Εισαγγελία Βόλου: Διέταξε προκαταρκτική έρευνα κατά του Αχιλλέα Μπέου



    ΣΧΟΛΙΑ