• Business

    Νέα Υόρκη κάνε στην άκρη! Αυτή είναι η νέα Πρωτεύουσα των Δισεκατομμυριούχων!

    • NewsRoom
    DOW JONES


    Το Πεκίνο κατάφερε να κλέψει από τη Νέα Υόρκη τον τίτλο της Πρωτεύουσας των Δισεκατομμυριούχων, μετρώντας 100 δισεκατομμυριούχους -πέντε περισσότερους από τους 95 του Big Apple.

    Τα νέα στοιχεία προέρχονται από έρευνα της Hurun, εταιρείας της Σαγκάης που παρακολουθεί και δημοσιοποιεί κάθε χρόνο τη λίστα με τους πλουσιότερους του κόσμου.

    Global Finance

    Η εταιρεία συνδυάζει τα αποτελέσματα των ερευνών της και με άλλους φορείς που καταγράφουν τους πλουσιότερους ανά την υφήλιο, όπως η Forbes και το Bloomberg. Αμφότερα δημοσιοποιούν ελαφρώς διαφορετικά αποτελέσματα, καθώς βασίζονται σε διαφορετικές μεθοδολογίες.

    Παρόλα αυτά, πρόσφατες αναφορές έχουν δείξει πως η ελίτ της Κίνας, έχει συσσωρεύσει όλο και περισσότερο πλούτο παρά την ταραχώδη χρηματιστηριακή κίνηση και τα προβλήματα που υπάρχουν στην Κινέζικη Οικονομία. Η τεράστια αύξηση του πλούτου συνδέεται μερικώς με το άνοιγμα των αρχικών δημόσιων προσφορών στην Κίνα, τις οποίες είχε στην κατοχή της η χώρα για μία σειρά ετών –κρυφά από τις κυβερνητικές αρχές- σύμφωνα με τη Hurun.China Stocks Plunge On Wednesday

    Η Hurun υπολόγισε το σύνολο των πιο πλούσιων κατοίκων της Κίνας, χρησιμοποιώντας την κατοχή των μετοχών τους από τις 15 Ιανουαρίου, πράγμα που σημαίνει πως η απότομη πτώση της αγοράς λήφθηκε υπόψη σε μεγάλο βαθμό. Αν ο συνολικός πλούτος είχε υπολογιστεί το περασμένο καλοκαίρι, όταν οι αγορές ήταν στα ύψη, τότε θα είχαν προστεθεί 50 ακόμη Κινέζοι Δισεκατομμυριούχοι, σύμφωνα με το USA Today.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/o-megalos-simvivasmos-tou-afentikou-o-apodotikos-ipallilos-mpori-na-doulevi-ke-apo-to-spiti-tou/49387

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

     

    http://www.mononews.gr/i-bmw-giortazi-100-chronia-dimiourgias-afta-ine-merika-apo-ta-kalitera-montela-tis/49315



    ΣΧΟΛΙΑ