Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Νέα εθελούσια από την Τράπεζα Πειραιώς – Αποζημίωση έως €250.000

Ο CEO της Τράπεζαςς Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου

Με ανώτατο ποσό αποζημίωσης 250.000 ευρώ η Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα Πρόγραμμα Οικειοθελούς Αποχώρησης.

Το πρόγραμμα αφορά τους εργαζομένους στις κεντρικές υποστηρικτικές μονάδες της Τράπεζας. Εξαιρούνται δηλαδή οι εργαζόμενοι στο Δίκτυο Καταστημάτων και σε πελατειακές μονάδες της Τράπεζας.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, η συγκράτηση του λειτουργικού κόστους και η ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού. Σε όσους ενταχθούν το πρόγραμμα δίνεται η επιλογή της άμεσης αποχώρησης ή της αποχώρησης με μακροχρόνια άδεια. Στην πρώτη περίπτωση, ανώτατο ποσό αποζημίωσης είναι 200.000 ευρώ, ενώ στην περίπτωση του sabbatical, το ανώτατο ποσό είναι 250.000 ευρώ.

Η νέα εθελουσία της Πειραιώς εμπεριέχει ιδιαίτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά, καθώς περιλαμβάνει πρόσθετες παροχές και διευκολύνσεις για τον εργαζόμενο και την οικογένειά του, ανταγωνιστικούς όρους και επιπλέον κίνητρα, ιδιαίτερα για όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Ειδικότερα, στο Πρόγραμμα έχουν δικαίωμα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς και της Πειραιώς Financial Holdings A.E., με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου / έμμισθης εντολής, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν συμπληρώσει 5ετή συνεχόμενη υπηρεσία στον Όμιλο κατά την 31η Δεκεμβρίου 2024. Το Πρόγραμμα ισχύει έως τις 14 Οκτωβρίου και οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την έκβασή του αιτήματός τους στις 18 Οκτωβρίου.

Εξαιρούνται από τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα οι εργαζόμενοι που κατά την 3η Οκτωβρίου 2024:

Διαβάστε επίσης

Eurobank: Ο «χάρτης» των προσλήψεων στα επαγγέλματα για την περίοδο 2015-2023

Ταχιάος: Η σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον

Κ. Χατζηδάκης: Με τις αποκρατικοποιήσεις, αντί για προβληματικές για τους φορολογούμενους, έρχονται επενδυτές