Νέα επίθεση στην Folli Follie εξαπέλυσε το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο Quintessential Capital Management, υποστηρίζοντας πως ο κατάλογος καταστημάτων που έδωσε στη δημοσιότητα η ελληνική επιχείρηση παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις και ανακρίβειες

Στην νεότερη ανάλυσή του, το QCM καταγγέλλει πως η λίστα δεν περιέχει ούτε «τις πιο βασικές πληροφορίες» για το κάθε σημείο πώλησης της Folli Follie, όπως το όνομά του, την χώρα όπου βρίσκεται, τον τύπο του μαγαζιού, τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας, το εμβαδόν του και τον όγκο πωλήσεων που του αναλογεί.

Όπως επισημαίνει το fund στην ανακοίνωσή του, «προσφάτως ολοκληρώσαμε τον προκαταρκτικό έλεγχο της λίστας (της FF) με τα σημεία πώλησης που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Folli Follie Group. Ενώ αναμένουμε να δημοσιοποιήσουμε τις νέες πληροφορίες όσο θα εξετάζουμε τη λίστα, θα θέλαμε να μοιραστούμε αυτά που έχουμε διαπιστώσει μέχρι τώρα, καθώς πιστεύουμε ότι τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους”.

Το QCM επισημαίνει ακόμη ότι η λίστα αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα από την FF για να “αντικρούσει” τον ισχυρισμό του fund σχετικά με τον αριθμό των σημείων πώλησης. Το fund υπενθυμίζει ότι οι πληροφορίες που γνωστοποίησε το ίδιο βασιζόταν αποκλειστικά σε στοιχεία που υπάρχουν στην ιστοσελίδα της FF και αφορούν το store locator. “Η FF ακόμη δεν έχει δώσει εξηγήσεις για ποιον λόγο οι πληροφορίες που περιλαμβάνει στο δικό της store locator, περιλαμβάνει τουλάχιστον 100 κλειστά σημεία πώλησης ή και περισσότερα».

Αφήνει δε αιχμές για την όλη στάση της Folli Follie, λέγοντας πως υπό τις παρούσες συνθήκες θα περίμενε πως η ελληνική επιχείρηση θα είχε φροντίσει να δημοσιοποιήσει λεπτομερή δεδομένα για το δίκτυό της ώστε να σιωπήσει τους επικριτές της.

Το αμερικανικό fund υποστηρίζει ακόμα πως ορισμένα σημεία πώλησης εμφανίζονται δύο φορές στον κατάλογο, κάποια έχουν αόριστη γεωγραφική τοποθεσία όπως «Μονάδα 4» ή «Ντουμπάι», ή έχουν ασαφείς περιγραφές όπως «online».

Το QCM επισημαίνει επίσης ότι 63 σημεία πώλησης κατατάσσονται στην κατηγορία «duty free», παρά το γεγονός ότι σε άλλα σημεία του καταλόγου υπάρχουν ήδη 16 καταχωρήσεις για καταστήματα σε αεροδρόμια ή duty free. Εκτιμά ότι αυτό παραπέμπει σε «φούσκωμα» του δικτύου καταστημάτων με διπλοεγγραφές.

«Θεωρούμε την τελευταία κατηγορία «Duty Free» ιδιαίτερα ενοχλητική διότι στην υπόλοιπη λίστα καταφέρανε να βρούμε τουλάχιστον 16 σημεία πώλησης που φαίνεται να είναι καταστήματα αφορολογήτων ειδών, υποδηλώνοντας πως τα 63 σημεία πώλησης στην κατηγορία Duty Free θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα διπλής μέτρησης και, ως εκ τούτου, πιθανότατα δεν υπάρχουν».

Η QCM σχολιάζει πως «είναι ξεκάθαρο ότι η FF έχει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για να επιτρέψει την εύκολη επιβεβαίωση του δικτύου της, όμως αποφάσισε να δημοσιοποιήσει μόνο αυτή τη λίστα, η οποία είναι παντελώς άχρηστη για την επιβεβαίωση της αυθεντικότητας του δικτύου της».

Το αμερικανικό fund καταγγέλλει μάλιστα πως η Folli Follie εσκεμμένα δημοσίευσε τη λίστα σε αρχείο pdf και με μικρή γραμματοσειρά ώστε να περιοριστεί η δυνατότητα αντιγραφής, εκτύπωσης ή εύκολης ανάγνωσής του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ FF ΑΠΟ ΤΗΝ QCM

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διεθνής επιτυχία του Mononews: Το QCM πρώτα μίλησε στο Mononews και στην συνέχεια στο Reuters για την ελληνική αγορά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Folli Follie: Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, το «πακέτο» που του απέφερε 23 εκατ. ευρώ και η «σιγή ασυρμάτου» μπροστά στο μεγάλο «κραχ» της μετοχής

MH ΧΑΣΕΤΕ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Gabriel Grego (QCM) στο mononews.gr: Να παραιτηθεί η διοίκηση των Folli Follie – Δεν χτυπάμε καμία άλλη ελληνική εταιρεία