Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Νέα επιστολή του Κουβανού εμπόρου όπλων Marc Morales στην κυβέρνηση για τα ΕΑΣ και την ΟΝΕΧ

Marc Morales, Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος, Global Ordnance

Marc Morales, Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος, Global Ordnance

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της -πιθανής- συνεργασίας του Αμερικανού, κουβανικής καταγωγής εμπόρου όπλων, επικεφαλής της εταιρείας Global Ordnance με την ΟΝΕΧ του Πάνου Ξενοκώστα για κοινή επενδυτική πρόταση για την εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα – ΕΑΣ.

Το mononews αποκαλύπτει σήμερα μια ακόμη επιστολή του Marc Morales, προέδρου της Global Ordnance προς τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, σε άλλους υπουργούς καθώς και στην αμερικανική πρεσβεία, μια επιστολή η οποία είναι διαφοροποιημένη από τις προηγούμενες που είχαμε αποκαλύψει πριν από μερικές ημέρες.

Ο κ. Morales λέει ότι υπήρξε «παρανόηση» μετά από δημοσιεύματα του τύπου κι ότι «η GO δεν συμμετείχε στην σύνταξη της προσφοράς της ΟΝΕΧ και επί του παρόντος δεν σχεδιάζει να επενδύσει στα ΕΑΣ».

Τονίζει επίσης ότι «η GO είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με την ΟΝΕΧ για τα ΕΑΣ σε περίπτωση που το επενδυτικό της σχέδιο γίνει αποδεκτό από την Ελληνική Κυβέρνηση».

 

Αναλυτικά η επιστολή Μοράλες έχει ως εξής:

Προς: Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη

ΘΕΜΑ: ΕΑΣ – Ενημέρωση για τον ρόλο της Global Ordnance σε σχέση με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Αναφορά: Επιστολές της GO της 3ης Ιουλίου 2024, προς τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας στέλνουμε τους χαιρετισμούς και τις ευχές μας.

Αποτελεί τιμή και προνόμιο να συμμετέχουμε σε συζητήσεις σχετικά με το πώς η Global Ordnance και η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας θα μπορούσαν να συνεργαστούν στενότερα για την αναζωογόνηση της στρατιωτικής παραγωγής και των πωλήσεων εξοπλισμού και πυρομαχικών στο πλαίσιο του συνόλου των δυνατοτήτων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ).

Για τον σκοπό αυτό, θα ήθελα να αποσαφηνίσω τυχόν παρανοήσεις που μπορεί να έχουν προκύψει από πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο, τα οποία δεν αποτυπώνουν με ακριβή τρόπο τον πραγματικό ρόλο και τις αρμοδιότητες της Global Ordnance, σχετικά με τη συμμετοχή της και την πιθανή επένδυσή της στα ΕΑΣ.

Είναι επιβεβλημένο να σας επιβεβαιώσω ότι η GO δεσμεύεται να συνεργαστεί με τους βιομηχανικούς εταίρους της και τους συνεργάτες της ώστε να παραδώσει με συνέπεια υψηλής ποιότητας αγαθά και υπηρεσίες και γι’ αυτό το λόγο επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα ΕΑΣ και τους επιχειρηματικούς μας εταίρους.

Έχοντας αναφέρει τα παραπάνω, επιτρέψτε μου να διευκρινίσω τα εξής:

Πιστεύω ότι τα παραπάνω σημεία αναδεικνύουν τα πραγματικά γεγονότα σχετικά με το αντικείμενο της παρούσας επιστολής, αποσαφηνίζουν οποιαδήποτε παραποίηση από δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την GO και τη συμμετοχή μας σε αυτή την προσπάθεια και επίσης αναδεικνύουν το πόσο επωφελές θα μπορούσε να είναι για τον Ελληνικό Αμυντικό Τομέα, να αξιοποιήσει την εμπειρία και τις δυνατότητες της GO ή/και της ONEX, δύο ιδιαίτερα αξιόλογων και αξιοσέβαστων αμερικανικών εταιρειών.

Με σεβασμό

Marc Morales

Πρόεδρος Global Ordnance

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός: Οι 11 γενικοί γραμματείς που φεύγουν, τα πρώτα ονόματα – Αποκλειστικές πληροφορίες