• Business

    NBG Securities για Τιτάν: Ευνοϊκές οι θεμελιώδεις προοπτικές και ο διεθνής προσανατολισμός αποδίδει

    Ο CEO του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (Τιτάν)

    Ο CEO του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος


    Η NBG Securities και ο αναλυτής Βασίλης Καρναπάτης εκτιμούν ότι η Τιτάν συγκαταλέγεται σε έναν μικρό αριθμό ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν πραγματικά διεθνή προσανατολισμό, γεγονός που φαίνεται να αποδίδει και αυξάνουν την τιμή στόχο στα 38,20 ευρώ με 22% περιθώριο ανόδου και σύσταση outperform.

    «Προκειμένου να λάβουμε υπόψη τη δυνατότητα δημιουργίας αξίας από την εισαγωγή της Titan America στις Τιτάν , χρησιμοποιούμε τώρα επίσης ένα μοντέλο αποτίμησης Sum-of-Parts (χρησιμοποιώντας πολλαπλασιαστές EV/EBITDA, με βάρος 30%) επιπλέον της μεθοδολογίας DCF (με βάρος 70%).

    Θέτουμε την τιμή στόχο μας στα 38,20 ευρώ (προηγουμένως 26,50 ευρώ), το οποίο συνεπάγεται 22% περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα. Η σχετική αποτίμηση της μετοχής της Τιτάν είναι επίσης υποστηρικτική με δείκτη EV/EBITDA φέτος σε 5,4 φορές.

    Η μετοχή διαπραγματεύεται με (μάλλον αδικαιολόγητο, κατά την άποψή μας) discount 34% σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, το οποίο διατηρείται ακόμη και στην τιμή στόχο μας.

    Η Tιτάν προσφέρει επίσης υψηλότερη μερισματική απόδοση 3,3% και χαμηλότερο προφίλ μόχλευσης (0,9 φορές έναντι 1,1 φοράς για τους ομότιμους).

    Όσον αφορά την απόδοση της τιμής της μετοχής, έχει καταγράψει εκπληκτική άνοδο 41% φέτος, ξεπερνώντας τον Γενικό Δείκτη και τις ομοειδείς επιχειρήσεις κατά 32% και 30%, αντίστοιχα», εξηγεί ο Καρναπάτης

    Η διοίκηση του Ομίλου μεταφέρει αισιόδοξο μήνυμα σχετικά με τις προοπτικές σε όλες τις αγορές του εξωτερικού (εκτός της Αιγύπτου).

    Στις ΗΠΑ, οι προοπτικές είναι ισχυρές, με υποστηρικτικά δημογραφικά στοιχεία, έλλειμμα μονάδων στέγασης, κατασκευές που σχετίζονται με τις υποδομές και χρηματοδοτούνται από τον νόμο για τις υποδομές και τον νόμο CHIPS που στηρίζουν την εταιρική μεταφορά.

    Η ενδεχόμενη μείωση των επιτοκίων αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στις κατασκευές.

    Στην Ελλάδα, η πολιτική σταθερότητα έχει οδηγήσει σε δημοσιονομική λογική και σταθερές μακροοικονομικές προοπτικές με θετική ανάγνωση των ιδιωτικών και δημόσιων κατασκευών, ενώ στα Βαλκάνια, παρά το γεγονός ότι κάθε αγορά έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, η χρηματοδότηση της ΕΕ και τα εμβάσματα μαζί με τη γήρανση των οικιστικών και εμπορικών ιδιωτικών ακινήτων και των δημόσιων υποδομών είναι υποστηρικτικά.

    Στην Τουρκία, η οικοδομική δραστηριότητα που σχετίζεται με τον καταστροφικό σεισμό του 2023 συνεχίζεται, παράλληλα με τη βελτίωση των υφιστάμενων και νέων κατασκευών και των εξαγωγών.

    Η Αίγυπτος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αντιξοότητες λόγω της γεωπολιτικής και μακροοικονομικής αβεβαιότητας, αλλά η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ/ΕΕ αναμένεται να επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά.

    Οι επενδύσεις αναφορικά με την οικολογικοποίηση της παραγωγής και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών θα στηρίξουν περαιτέρω την ανάπτυξη και την κερδοφορία.

    Στις 9 Μαΐου 2024, η Tιτάν ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε ΑΜΚ και εισαγωγή της αμερικανικής επιχείρησης “Titan America” για την άντληση κεφαλαίων που θα διευκολύνουν τη μελλοντική ανάπτυξη του Ομίλου και της αμερικανικής μονάδας και θα ξεκλειδώσουν νέες ευκαιρίες.

    Η εισαγωγή θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2025 σε χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και θα συνοδευτεί από ΑΜΚ μειοψηφικού ποσοστού, χωρίς να δημιουργηθεί πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση.

    Διαβάστε επίσης:

    ΤΙΤΑΝ: Υπεραξίες και ανάπτυξη από την είσοδο της Titan America σε Χρηματιστήριο των ΗΠΑ

    Eurobank Equities, NBG Securities και Optima Bank: Οι νεότερες εκτιμήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

    NBG Securities για Aegean Airlines: Παραμένει θετική για τις φετινές προοπτικές και τη μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ