• Business

    NBA: Υπέγραψε 11ετή συμφωνία 76 δισ. για τα δικαιώματα μετάδοσης με Disney, NBC και Amazon Prime Video

    Ο Άνταμ Σίλβερ Κομισάριος του NBA

    Ο Άνταμ Σίλβερ Κομισάριος του NBA


    Το NBA υπέγραψε 11ετή συμφωνία για τα δικαιώματα μετάδοσης με τις Disney, NBC και Amazon Prime Video την Τετάρτη, αφού δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την προσφορά για 1,8 δισ. δολάρια τον χρόνο της Warner Bros. Discovery (WBD)  για να συνεχίσει τη μακροχρόνια σχέση της με το πρωτάθλημα.

    Η πρόσφατη πρόταση της Warner Bros. Discovery, «δεν ταιριάζει με τους όρους της προσφοράς του Amazon Prime Video και ως εκ τούτου έχουμε συνάψει μακροχρόνια συμφωνία με την Amazon», ανέφερε σε ανακοίνωση του το NBA.

    Από την πλευρά της η WBD ανέφερε ότι θα λάβει τις «κατάλληλες δράσεις» αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να κινηθεί νομικά.

    Η Turner Sports (το τμήμα της Warner Bros. Discovery στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι υπεύθυνο για τις αθλητικές μεταδόσεις στην υπηρεσία ροής της μητρικής εταιρείας, Max, και κυρίως στα καλωδιακά κανάλια TruTV, TBS και TNT) διαφώνησε έντονα με την κίνηση του NBA, λέγοντας ότι πιστεύει ότι το πρωτάθλημα «παρερμήνευσε κατάφωρα τα συμβατικά μας δικαιώματα».

    «Έχουμε ανταποκριθεί στην προσφορά της Amazon, όπως έχουμε συμβατικό δικαίωμα να κάνουμε, και δεν πιστεύουμε ότι το NBA μπορεί να την απορρίψει», ανέφερε η TNT Sports σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι συνεχίζει να ανυπομονεί για την επόμενη σεζόν, «συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού «Inside the NBA»».

    Οι συμφωνίες για τα δικαιώματα μετάδοσης εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του πρωταθλήματος την περασμένη εβδομάδα και θα αποφέρουν στο πρωτάθλημα περίπου 76 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτά τα 11 χρόνια.

    «Οι ψηφιακές ευκαιρίες με την Amazon ευθυγραμμίζονται απόλυτα με το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το ΝΒΑ», δήλωσε ο Κομισάριος Άνταμ Σίλβερ προσθέτοντας «Και η τεράστια βάση συνδρομητών του Prime Video θα επεκτείνει δραματικά την ικανότητά μας να προσεγγίζουμε τους θαυμαστές μας με νέους και καινοτόμους τρόπους.».

    Οι νέες συμφωνίες θα τεθούν σε ισχύει το 2025.

    Διαβάστε επίσης:

    Χατζηδάκης για Attica Bank: Κατέθεσε όλα τα έγγραφα της συμφωνίας στα πρακτικά της Βουλής

    ΤΙΤΑΝ: Νέα βιώσιμα προϊόντα και υπηρεσίες – Ποια πλεονεκτήματα προσφέρουν

    Τραμπ: Zητά γρήγορο τερματισμό του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς και επιστροφή των ομήρων



    ΣΧΟΛΙΑ