ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο γαλλικός ναυπηγικός Όμιλος Naval Group έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από την προετοιμασία καθέλκυσης της φρεγάτας FDI – γνωστής ως Belharra – κλάσης «Κίμων» που κατασκευάζεται στα ναυπηγεία της στο Λοριάν της Γαλλίας για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας και καθελκύστηκε στις 4 Οκτωβρίου 2023.
Πρόκειται για την πρώτη από τις τρεις φρεγάτες FDI HN, γνωστές ως «Belharra», του Πολεμικού Ναυτικού που θα ενταχθούν τα επόμενα χρόνια στον ελληνικό στόλο.
Η φρεγάτα «Κίμων» έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, μήκος περίπου 122 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους, πλήρωμα 120 ατόμων και ενσωματώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες.
Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο ολοκληρωμένος ιστός αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module), όπου συγκεντρώνονται σχεδόν όλα τα συστήματα αισθητήρων του πολεμικού πλοίου, το προηγμένο σόναρ τύπου CAPTAS-4 και το πλήρες ψηφιακό ραντάρ Sea Fire.
Διαβάστε επίσης:
Όλα τα θέματα της ελληνικής ακτοπλοΐας συζήτησαν Στυλιανίδης και προεδρείο ΣΕΕΝ
Chevron: Βουτιά 42% στα κέρδη τριμήνου – Τι υπόσχεται ο CEO
«Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»: Εγκρίθηκε η υπαγωγή επιπλέον 3.767 αιτήσεων στο πρόγραμμα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ουγγαρία: Εγκρίθηκε η τροποποίηση του Συντάγματος για την αναγνώριση μόνο δύο φύλων και την προστασία των παιδιών
- Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς): Αποδοτικότητα 15% και επιστροφή αξίας 2 δισ. ευρώ ως το 2028
- Ευρωαγορές: Θετικό κλείσιμο με κέρδη για την τεχνολογία – Κοντά στο 3% ο DAX
- Lexus RZ: Τιμόνι με ηλεκτρικά σήματα
