Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ναυάγιο στη Σικελία: Εντοπίστηκε η σορός του Βρετανού μεγιστάνα Μάικ Λιντς και της κόρης του Χάνα – Συνεχίζει να αγνοείται 1 άτομο

Μάικ Λιντς

Μάικ Λιντς

Στον Βρετανό μεγιστάνα Μάικ Λιντς και στην 18χρονη κόρη του Χάνα ανήκουν οι δύο από τις πέντε σοροί που ανασύρθηκαν την Τετάρτη από το ναυάγιο του πλοίου Bayesian, στη Σικελία, όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph.

Άλλοι δύο  σοροί που ανασύρθηκαν  σήμερα από το ναυάγιο, εντοπίστηκαν μέσα στο βυθισμένο σκάφος. Την Τρίτη είχε εντοπιστεί νεκρός άλλος ένας αγνοούμενος. Η ταυτότητα των άλλων τριών σορών δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Άλλος ένας επιβάτης παραμένει αγνοούμενος μέχρι στιγμής.

Υπενθυμίζεται πως τα έξι άτομα που αγνοούνταν από το ναυάγιο του υπερπολιτελούς ιστοφόρου ήταν  ο επιχειρηματίας  Μάικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του Χάνα Λιντς, ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, η σύζυγός του Τζούντι Μπλούμερ, ο Κρις Μορβίλο, δικηγόρος στην Clifford Chance που εκπροσωπούσε τον Λιντς και η σύζυγός του Νέντα Μορβίλο.

Ο γενικός διευθυντής πολιτικής προστασίας της Σικελίας, Salvo Cocina, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «εκ μέρους του εαυτού μου και των συναδέλφων μου, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων και να τους εκφράσω τα συλλυπητήριά μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Την ίδια ώρα, οι εισαγγελείς του Termini Imerese έχουν ξεκινήσει έρευνα για το ναυάγιο, ενώ ανέφεραν ότι ανέκριναν τον κυβερνήτη του Bayesian, James Catfield , για πάνω από δύο ώρες, μέχρι αργά το βράδυ, για να ανασυνθέσουν τις δραματικές φάσεις του ναυαγίου και να αποκτήσουν τεχνικές λεπτομέρειες χρήσιμες για την έρευνα.

Ναυάγιο κοντά στο Παλέρμο της Ιταλίας (Πηγή: Igor Petyx/Reuters)

Οι ειδικοί προσπαθούν να εξηγήσουν το πώς ένα τόσο μεγάλο πολυτελές σκάφος, με υψηλά χαρακτηριστικά ασφαλείας, κατάφερε να βυθιστεί μέσα σε λίγα λεπτά από τη σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε την Ιταλία τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το BBC, τέσσερις Βρετανοί επιθεωρητές της Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν φτάσει στη Σικελία, προκειμένου να διεξάγουν μια προκαταρκτική αξιολόγηση για τις συνθήκες της βύθισης. Η ομάδα των βρετανών ειδικών συνεργάζεται στενά με τις ιταλικές Αρχές, που από τη μεριά τους είναι αποφασισμένες να ανακαλύψουν τα αίτια της ταχύτατης βύθισης του Bayesian, αν και φυσικά προτεραιότητα έχει αυτή τη στιγμή ο εντοπισμός των αγνοουμένων.

Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η Daily Mail, οι ιταλικές Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει για να προσδιορίσουν εάν υπήρχαν φινιστρίνια (ή καταπακτές) που είχε αφήσει ανοιχτά το πλήρωμα, με αποτέλεσμα να βυθιστεί τόσο γρήγορα το σκάφος. Οι ερευνητές θα εξετάσουν αν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα, δεδομένων των προβλέψεων για κακοκαιρία κατά τη διάρκεια της μοιραίας νύχτας, και αν κάποιο από τα μέλη του πληρώματος φέρει ποινικές ευθύνες.

Το υπό βρετανική σημαία Bayesian, ένα ιστιοφόρο μήκους 56 μέτρων, μετέφερε 22 επιβάτες και μέλη πληρώματος και ήταν αγκυροβολημένο λίγο έξω από το λιμάνι του Πορτιτσέλο, όταν ανατράπηκε.

Διαβάστε επίσης

Ναυάγιο στην Ιταλία: Βρέθηκαν δύο σοροί εντός του σούπερ γιοτ – Στους 4 οι αγνοούμενοι, δύσκολες οι έρευνες