• Business

    Νάσος Ζαρκαλής: Ο νέος πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής

    • NewsRoom
    Νάσος Ζαρκαλής Wind

    Νάσος Ζαρκαλής


    Χρέη προέδρου του ΔΣ της Εθνικής Ασφαλιστικής αναλαμβάνει ο Νάσος Ζαρκαλής, καθώς ο μέχρι πρότινος πρόεδρος Andrzej Klesyk, δήλωσε πριν μερικές ημέρες την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Ζαρκαλής αναμένεται ακόμα και εντός της εβδομάδας να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του.

    Από την άλλη ο κ. Klesykδήλωσε παραίτηση καθώς φαίνεται πως θέλει να επικεντρωθεί σε νέες δραστηριότητες αλλά και στις ήδη υπάρχουσες, με το φόρτο εργασίας του να μην του επιτρέπει να συνεχίσει στη θέση του προέδρου.

    Η Εθνικής Ασφαλιστική, μετά την είσοδο του CVC αλλά και την ανάληψη των καθηκόντων του νέου CEO RobertGauci, έχοντας μπει ήδη σε φάση αναδιάρθρωσης. Εδώ και περίπου δύο μήνες έχει μπει σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ προχωράει και το πλάνο επενδύσεων σε νέα εργαλεία.

    Αποζημίωση 18 εκατ. ευρώ

    Ο κ. Ζαρκαλής έχει γεννηθεί το 1969 και τις τελευταίες δεκαετίες έχει δραστηριοποιηθεί σε ποικίλα και άκρως ανταγωνιστικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα, 20 εκ των οποίων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

    Έχει υπηρετήσει σε θέσεις αυξημένης ευθύνης, με αποκορύφωμα τον πιο πρόσφατο ρόλο του ως Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος στην WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες Α.Ε. από όπου και έφυγε το 2022 λίγο καιρό μετά την εξαγορά από την UnitedGroup, παίρνοντας μάλιστα αποζημίωση περίπου 18 εκατ. ευρώ.

    Ο κ. Ζαρκαλής ξεκίνησε την καριέρα του στον κλάδο των ταχέως κινούμενων καταναλωτικών αγαθών (FMCG) (Procter & Gamble, Tasty Goods, Ford JamesCorporation), όπου παρέμεινε μέχρι το 1999, οπότε και μεταπήδησε στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

    Στην 20ετή καριέρα του στις τηλεπικοινωνίες, ανέλαβε θέσεις αυξημένης ευθύνης, αρχικά στον εμπορικό τομέα της Vodafone Ελλάδας και στη συνέχεια (2007) στην HellasOnline (HOL) ως Διευθύνων Σύμβουλος.

    Eίναι κάτοχος πτυχίου Χημικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ελλάδα), καθώς και Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) Χημικού Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Delaware (ΗΠΑ) και MBA από το HenleyBusinessSchool (Ηνωμένο Βασίλειο). Το 2022 διορίστηκε ως Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της ΕΤΕ.

    Τα προσόντα και η εμπειρία του θα αποτελέσουν, για την Εθνική Ασφαλιστική, ιδιαίτερο πλεονέκτημα στην αντιμετώπιση κάθε μελλοντικής επιχειρηματικής πρόκλησης.

    Η τοποθέτηση του κ. Ζαρκαλή υπόκειται στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης καταλληλόλητας και, για το λόγο αυτό, η ημερομηνία έναρξης της θητείας του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

    Διαβάστε επίσης:

    Εθνική Ασφαλιστική: Παραιτήθηκε ο Andrzei Klesyk – Νέος πρόεδρος προτείνεται ο Νάσος Ζαρκαλής 

    Το παρασκήνιο πίσω από την κόντρα ΤΑΙΠΕΔ – Italgas



    ΣΧΟΛΙΑ