ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Άναψε τo «πράσινο φως» για την ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο του επενδυτικού σχεδίου ύψους 20,3 εκατ. ευρώ της N.U. AQUA για το εργοστάσιο στο Λουτράκι.
Η εταιρεία, υπό τον Δημήτρη Μπαμπάκο, που δέκα χρόνια μετά έβαλε μπρος τις μηχανές στο εμβληματικό εργοστάσιο της Pepsico στο Λουτράκι, παράγοντας το νερό Eonio Λουτράκι, με την υπαγωγή στις διατάξεις του αναπτυξιακού θα λάβει επιχορήγηση 7,8 εκατ. ευρώ για τη νέα μονάδα εμφιάλωσης νερού με απόκτηση του συνόλου των ενεργητικών στοιχείων που έχει κλείσει.
Η συνεργασία του ομίλου της PepsiCo Hellas με τη N.U. AQUA ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 και αφορά σε μια επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ, η οποία, στην πλήρη ανάπτυξή της θα υπερβεί τα 55 εκατ. ευρώ. Η πρώτη φάση της επένδυσης, που υλοποιήθηκε μέσα σε λίγους μήνες αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ και συμπεριλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των κτηριακών εγκαταστάσεων και των γραμμών παραγωγής.
Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και η δεύτερη φάση που του έργου των 29 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει νέες κτηριακές εγκαταστάσεις και τέσσερις υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής για αναψυκτικά. φέρνοντας ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο για την επιστροφή της παραγωγής των προϊόντων της Pepsico Hellas –η οποία είχε μεταφερθεί το 2012 σε εργοστάσια γειτονικών χωρών.
Με έδρα τη Θεσσαλονίκη η N.U. AQUA έχει τοποθετηθεί στην ελληνική αγορά μόλις το 2019, υλοποιώντας μέσα σε αυτό το διάστημα επενδύσεις ύψους 80 εκατ. ευρώ. Αποτελεί μέλος ενός ισχυρού γερμανικού group που αναπτύσσει το χαρτοφυλάκιό του στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, των αερομεταφορών και του real estate, με σημαντικές συνεργασίες και έντονη παρουσία σε χώρες όπως Γερμανία, Ελβετία, Κύπρος, Αραβικά Εμιράτα αλλά και Ελλάδα. Εκ των βασικών μετόχων της N.U. AQUA, ο οικονομολόγος και επιχειρηματίας Δημήτρης Μπαμπάκος, εκτός από τη συνεργασία με την Pepsico Hellas στο Λουτράκι έχει δημιουργήσει και ένα premium νερό το “Avaton”.
Από το «Εonio» Λουτράκι στο Αγιορείτικο premium νερό «Αvaton»
Με μια επένδυση που στην πλήρη ανάπτυξή της θα φτάσει τα 45 εκατ. ευρώ, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μπαμπάκος μαζί με ομάδα μετόχων δημιούργησε το «Αvaton», φυσικό μεταλλικό νερό από την πηγή του Αγίου Ορους. Σε μια συσκευασία που θυμίζει καλογερικό ράσο και με πέντε κωδικούς- δύο σε γυάλινες φιάλες και τρεις σε φιάλες pet- το premium αγιορείτικο νερό στοχεύει στις διεθνείς αγορές. Μέσω συμφωνιών με ισχυρούς οίκους διανομών, διεθνούς εμβέλειας, το ‘Avaton’ κατευθύνεται σε πολυτελή ξενοδοχεία και σε εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας αλλά και σε κάποια resorts και 5άστερα ξενοδοχεία στην εγχώρια αγορά. Η εταιρεία κάνει focus στις αγορές των ΗΠΑ, Καναδά και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη premium προϊόντων.
Η μονάδα του ‘Avaton’ – επενδυτικό σχέδιο στο οποίο εμπλέκονται για την παραγωγή, διαχείριση και εμπορική διακίνηση οι Macedonia Bottling Company με έδρα τη Θεσσαλονίκη και η κυπριακή «Bright Stone»- ολοκληρώθηκε εντός του 2021 και διαθέτει δύο γραμμές παραγωγής. Το σύνολο της επένδυσης ανήλθε στα 29,4 εκατ. ευρώ, ενώ ποσό ύψους 7,88 εκατ. ευρώ επιλέχθηκε προς ενίσχυση από τη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων Μακεδονίας – Θράκης στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου για την γενική επιχειρηματικότητα.
Οι πρώτες ενέργειες για την παραγωγή του ‘Avaton’, έγιναν το 2017. Τα σχέδια του κ. Μπαμπάκου και του επενδυτικού team, εγκρίθηκαν αρχικά από την Ιερά Κοινότητα και ακολούθησε μία τριετία συστηματικών αναλύσεων της πηγής από επιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Έχοντας στα χέρια τα αποτελέσματα των επιστημονικών αναλύσεων, η Μ.Β.C προχώρησε στη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου εμφιαλωτηρίου το οποίο όμως έχει περιβληθεί κέλυφος κατασκευασμένο βάσει των αυστηρών υποδείξεων της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας και του ΚΕΔΑΚ.
Διαβάστε επίσης
Συνεργασία PepsiCo Hellas και N.U. AQUA για την επαναλειτουργία του εμφιαλωτηρίου Λουτρακίου Κορινθίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ταξί: Διετής παράταση στις προθεσμίες με τα όρια ηλικίας απόσυρσης στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
- ΤτΕ: Αυξημένο πρωτογενές πλεόνασμα στα 7,5 δισ. ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό
- ΙΕΑ: Ρεκόρ θα σημειώνει η παγκόσμια ζήτηση για άνθρακα έως το 2027
- Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για ΣτΕ: Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και αδυναμία πρόσβασης στις αποφάσεις