• Business

    Μουζάκης: Πιο συμφέρουσα λύση για την οφειλή στην Εθνική η έκδοση μετατρέψιμου ομολόγου, λένε οι μέτοχοι

    Μουζάκης: Αυξημένα έσοδα και EBITDA στο 9μηνο του 2021

    ΕΛ. Δ. ΜΟΥΖΑΚΗΣ


    Η χρηματοδότηση της εταιρείας με την  έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου θα ήταν η πιο συμφέρουσα λύση για τη Μουζάκης σχετικά με τη διαταγή πληρωμής 4,937 εκατ. ευρώ για οφειλή στη Εθνική Τράπεζα  λόγω αναφερόμενης εγγυητικής ευθύνης της εταιρείας για δανειακή οφειλή της ΗΛΙΟΣ Βιομηχανία Πλεκτικής, αποφάσισε η έκτακτη ΓΣ των μετόχων της Μουζάκης.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εισηγμένη:

    «Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημέρωσε και συζήτησε με τους Μετόχους τα σχετικά με την κοινοποίηση στην Εταιρεία από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος της υπ’ αρ. 1746/2024 Διαταγής Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ποσού €4.937.036,01 πλέον τόκων και εξόδων λόγω αναφερόμενης εγγυητικής ευθύνης της Εταιρείας για δανειακή οφειλή της ΗΛΙΟΣ Βιομηχανία Πλεκτικής Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία. Η εν λόγω απαίτηση είναι γνωστή στην Εταιρεία δεδομένου ότι η Διοίκηση έχει προβεί σε σχετική πρόβλεψη στις οικονομικές καταστάσεις για την περίπτωση που εν τέλει κληθεί σε καταβολή.

    Επίσης, η νυν Διοίκηση έχει θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα τόσο στην από 30.01.2023 έκτακτη Γενική Συνέλευση όσο και στην από 01.09.2023 τακτική Γενική Συνέλευση, όπου έλαβε χώρα εκτενής ανάλυση και συζήτηση επί του θέματος.

    Υπό το φως των ανωτέρω, η Διοίκηση αφ’ ενός μεν αναφέρθηκε στις εν εξελίξει εξώδικες και δικαστικές διαδικασίες -η προθεσμία για την άσκηση των οποίων δεν έχει παρέλθει- που έχει δρομολογήσει και αφ’ ετέρου έθεσε ενώπιον των Μετόχων το ζήτημα της χρηματοδότησης της Εταιρείας, παρουσιάζοντας τα χαρακτηριστικά τριών διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, ήτοι (α)του τακτικού τραπεζικού δανεισμού, (β)της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου και ενδεχομένως της τακτικής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και, ως ύστατη επιλογή, (γ)της ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας.

    Κατόπιν συζήτησης, παρουσίασης νομικών και τεχνικών στοιχείων εκάστου χρηματοδοτικού εργαλείου και ανταλλαγής απόψεων, αποφασίστηκε ομοφώνως από τη Γενική Συνέλευση αφ’ενός μεν ότι πιο συμφέρουσα λύση θα ήταν η χρηματοδότηση της Εταιρείας δια εκδόσεως μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου και αφ’ετέρου το συγκεκριμένο ζήτημα (περί εκδόσεως μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου) να τεθεί αυτοτελώς σε επόμενη Γενική Συνέλευση».

    Διαβάστε επίσης

    Μουζάκης: Τι απαντά για την οφειλή 4,9 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα

     



    ΣΧΟΛΙΑ