Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Μουζάκης: Δέσμευση 490.408 ευρώ από την Alpha Bank

ΕΛ. Δ. ΜΟΥΖΑΚΗΣ

ΕΛ. Δ. ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Σε μονομερή είσπραξη ποσού 490.408,30 ευρώ από λογαριασμούς που τηρούσε η Μουζάκης στην Alpha Bank, προχώρησε η τράπεζα, όπως ανακοίνωσε η κλωστοϋφαντουργία.

Η είσπραξη του ποσού έγινε ως συμψηφισμό   μέρους της απαίτησής της Alpha Bank εκ της αναφερόμενης εγγυητικής ευθύνης της Μουζάκης υπέρ της πρωτοφειλέτριας εταιρείας με την επωνυμία «ΗΛΙΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΕΚΤΙΚΗΣ ΑΒΕΕ».

Η Μουζάκης ανέφερε πως θα προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την προάσπιση των συμφερόντων της.

Η ανακοίνωση της Μουζάκης:  

Η Εταιρεία, στο πλαίσιο διασφάλισης της διαρκούς και ακριβούς ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 8 του άρ. 27 του Ν. 4443/2016 και του άρ. 7 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 (MAR) περί δημοσίευσης προνομιακών πληροφοριών, προχωρεί στη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης.

Η Εταιρεία ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι στις 16.10.2024 η Τράπεζα με την επωνυμία «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής καλουμένη «η Τράπεζα» ή «Alpha Bank») προέβη απροειδοποίητα και μονομερώς σε είσπραξη δια συμψηφισμού μέρους της ισχυριζόμενης απαίτησής της εκ της αναφερόμενης εγγυητικής ευθύνης της Εταιρείας υπέρ της πρωτοφειλέτριας εταιρείας με την επωνυμία «ΗΛΙΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΕΚΤΙΚΗΣ ΑΒΕΕ» με ποσό ύψους ευρώ τετρακοσίων ενενήντα χιλιάδων τετρακοσίων οκτώ και λεπτών τριάντα (490.408,30), που ευρισκόταν σε λογαριασμούς που τηρεί η εταιρεία στην Alpha Bank.

Η Εταιρεία θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την προάσπιση των συμφερόντων της και θα συνεχίσει να ενημερώνει το επενδυτικό κοινό και τις αρμόδιες αρχές για κάθε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης

Αεροδρόμια: Αύξηση 8,7% στην επιβατική κίνηση στο πρώτο 9μηνο του 2024 – 65 εκατ επιβάτες

ΤτΕ: Στο 0,25% το αντικυκλικό κεφαλαιακό απόθεμα ασφαλείας

ΔΥΠΑ: Μείωση κατά 8% στους εγγεγραμμένους ανέργους τον Σεπτέμβριο