Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Motor Oil: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Ηλέκτωρ από την ΓΣ

Γιάννης Βαρδινογιάννης, Motor Oil

Γιάννης Βαρδινογιάννης, Motor Oil

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Motor Oil ενέκρινε σήμερα την εξαγορά της Ηλέκτωρ, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Manetial Limited.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι μέτοχοι της Ελλάκτωρ είχαν δώσει και αυτοί το “πράσινο φως” για τη μεταβίβαση της θυγατρική έναντι 114,7 εκατ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με την ενότητα 4.1.1 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. (η Εταιρεία) ανακοινώνει ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου 2024 στις 10:00 στο Ξενοδοχείο Athens Plaza, Πλ. Συντάγματος και παρέστησαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 69,59% του μετοχικού κεφαλαίου.

Tο ποσοστό απαρτίας διαμορφώθηκε σε 71,27% δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 50 του νόμου 4548/2018 δεν ελήφθη υπόψη το ποσοστό των ίδιων μετοχών που κατέχει η Εταιρεία.

Η Γενική Συνέλευση των Μετόχων παρείχε τη συναίνεσή της για

(α) την αγορά από την εταιρεία MANETIAL LIMITED, 100% θυγατρικής της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε., του συνόλου των μετοχών κυριότητος ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. εκδόσεως ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 94,44% του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας και

β) την κατάρτιση του Συμφωνητικού Αγοραπωλησίας (Share Purchase Agreement) της 3ης Ιουλίου 2024 μεταξύ της εταιρείας MANETIAL LIMITED, 100% θυγατρικής της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε., και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.

Επίσης η Γενική Συνέλευση παρείχε τη συναίνεσή της για την κατάρτιση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ή/και της MANETIAL LIMITED όλων των απαραίτητων συμβάσεων, την υπογραφή όλων των αναγκαίων εγγράφων και τη διενέργεια των απαιτούμενων ενεργειών, ώστε να καταρτίσει η MANETIAL LIMITED τα παραπάνω συμφωνητικά.

Μαρούσι, 17 Ιουλίου 2024. Το Διοικητικό Συμβούλιο.