• Business

    Motor Oil: Τα διυλιστήρια συνεχίζουν την λειτουργία τους με μειωμένη δυναμικότητα – Πλήρως ασφαλισμένη η εταιρεία

    • NewsRoom

    Στιγμιότυπο από τη φωτιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας


    Αισθητά βελτιωμένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που  εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στις εγκαταστάσεις της Motor Oil.

    Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις που συνεχίζουν να επιχειρούν, παράλληλα με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.

    Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, που είχε διακοπεί χθες λόγω της πυρκαγιάς.

    Από την πυρκαγιά τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

    Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil έχουν περιορίσει την πυρκαγιά στο σημείο έναρξης της και δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της σε παρακείμενες δεξαμενές.

    Προς το παρόν τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι φλόγες ξέσπασαν σε παλιό τμήμα των διυλιστηρίων που γινόντουσαν εργασίες.

    Εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονταν γύρω από τους Αγίους Θεοδώρους παρέμεναν επί ώρες σε επιφυλακή, ενώ μήνυμα του 112 που στάλθηκε χθες τούς ζητούσε την απομάκρυνση από την περιοχή.

    Οι αρχές προχώρησαν σε απαγόρευση κυκλοφορίας ώστε να μην κινδυνεύσουν περισσότεροι άνθρωποι και έγιναν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

    Η ανακοίνωση της εταιρείας

    Η φωτιά που εκδηλώθηκε εχθές το απόγευμα, 17 Σεπτεμβρίου, σε νότιο τμήμα των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους κατασβέστηκε.

    Τα διυλιστήρια συνεχίζουν την λειτουργία τους με μειωμένη δυναμικότητα.

    Κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων τραυματίστηκαν ελαφρά. Και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους.

    Από το συμβάν προκλήθηκαν υλικοτεχνικές βλάβες, για τις οποίες η εταιρεία είναι πλήρως ασφαλισμένη – τόσο για τις υποδομές, όσο και για την λειτουργική απώλεια κερδών, συνεπεία της όποιας διακοπής εργασιών.

    Από το συμβάν δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την εγγύς και ευρύτερη περιοχή.

    Ευχαριστούμε όσους συνέδραμαν στην γρήγορη κατάσβεση και τους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους ανθρώπους μας στα διυλιστήρια για την συμβολή τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Ζητείται επειγόντως «βότσαλο» για να ταράξει τα «λιμνάζοντα ύδατα» του Χ.Α

    ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με 10ετές ομόλογο σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο

    Τράπεζα Κύπρου – Ελληνική Τράπεζα: Οι μεγάλες ανατροπές που έρχονται



    ΣΧΟΛΙΑ