Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Motor Oil: Αυξημένα κατά 19% τα καθαρά κέδρη σε ετήσια βάση εκτιμά η IBG

Στα 108,3 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθουν τα καθαρά κέρδη της Motor Oil το δεύτερο τρίμηνο, καταγράφοντας αύξηση 203% σε ετήσια βάση, όπως προβλέπει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG) σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση accumulate με τιμή-στόχο στα 21,5 ευρώ.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, μετά το ήπιο περιβάλλον στον κλάδο διύλισης το πρώτο τρίμηνο, η ανάκαμψη των περιθωρίων σε συνδυασμό με ισχυρά κέρδη από τα αποθέματα λόγω της ενίσχυσης στην τιμή του πετρελαίου έδωσανώθηση στην κερδοφορία της εταιρίας το δεύτερο τρίμηνο.

Η IBG εκτιμά ότι τα EBITDA του ομίλου το δεύτερο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 189,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 83% ενώ τα “καθαρά” EBITDA διαμορφώνονται στα 149,6 εκατ. ευρώ με άνοδο 1,3% σε ετήσια βάση.

Στο εξάμηνο, η IBG προβλέπει ότι η εταιρία θα εμφανίσει αύξηση EBITDA 5% στα 285,5 εκατ. ευρώ με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 149,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα 19% σε ετήσια βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς βλέπουν οι αναλυτές την είσοδο της Motor Oil στον δείκτη MSCI