Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Μorgan Stanley: Πάνω από τις εκτιμήσεις το γ’ τρίμηνο του ομίλου Metlen

Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos

Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Metlen

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley και ο αναλυτής Ioannis Masvoulas εξηγούν για τον όμιλο της Metlen ότι τα EBITDA του γ’ τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τους, ενώ το καθαρό χρέος αυξήθηκε.

Η τιμή-στόχος για τη μετοχή είναι στα 47 ευρώ με σύσταση υπεραπόδοση έναντι της αγοράς (overweight).

Τα βασικά σημεία της MS είναι:

«Τα EBITDA του γ’ τριμήνου ανήλθαν σε €289 εκατ., 6% πάνω από τη συντηρητική μας εκτίμηση στα €274 εκατ. Σε επίπεδο τμημάτων, το EBITDA της ενέργειας ήταν 7% πάνω από την εκτίμησή μας, το EBITDA των μετάλλων ήταν 5% υψηλότερα, ενώ το EBITDA των κατασκευών και παραχωρήσεων ήταν κάτω από τις προσδοκίες μας για το τρίμηνο.

Η Metlen συνεχίζει να στοχεύει στον διπλασιασμό της κερδοφορίας μέχρι το 2023. Εν τω μεταξύ, τα καθαρά κέρδη για το γ’ τρίμηνο, ύψους 200 εκατ. ευρώ, ήταν 24% πάνω από την εκτίμησή μας για 161 εκατ. ευρώ.

Η Metlen εξακολουθεί να είναι μια εταιρεία που βελτιώνει τα κέρδη της, με τα EBITDA και τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) να αυξάνονται κατά 1% και 4% σε ετήσια βάση, αντίστοιχα.

Ο καθαρός δανεισμός εξαιρουμένων των μη επιστρεπτέων δανείων ύψους €2,1 δισ. ήταν 5% πάνω από την πρόβλεψή μας και αυξημένος κατά 16% σε τριμηνιαία βάση, ανεβάζοντας τον δείκτη ND/EBITDA σε ένα ακόμα άνετο επίπεδο 2,05 φορών (εξαιρουμένων των μη επιστρεπτέων δανείων)», υπογραμμίζει ο Masvoulas.

«Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας το γ’ τρίμηνο ‘lτων 2,5TWh ήταν αυξημένη κατά 32% σε τριμηνιαία βάση και 8% πάνω από την εκτίμησή μας λόγω της ισχυρής εποχικότητας.

Στις Μ Ανανεώσιμες, η συνολική δυναμικότητα του ώριμου και λειτουργικού χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε 11 GW, από 10,6 GW το β’ τρίμηνο.

Από αυτά, 1,1 GW είναι σε λειτουργία και άλλα 1,3 GW υπό κατασκευή. Όσον αφορά την εναλλαγή περιουσιακών στοιχείων, η Metlen προχώρησε στην πώληση ηλιακών έργων συνολικής δυναμικότητας 1 GW περίπου στην Ευρώπη στο εννεάμηνο, υπερβαίνοντας την εκτίμησή μας για 0,6 GW για την περίοδο», καταλήγει ο αναλυτής.

Διαβάστε επίσης:

Metlen: Επενδύσεις €2,14 δισ. στην τριετία- Ρεκόρ κερδών και νέα φάση ανάπτυξης

Αύξηση 2,9% στις τιμές κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών το γ’ τρίμηνο

Μάριος Ηλιόπουλος: Αγόρασε άλλο ένα ταχύπλοο πλοίο από την Δανία – Την άλλη εβδομάδα θα καταπλεύσει στον Πειραιά