Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Moody’s: Οι τυφώνες Ελέν και Μίλτον αναμένεται να κοστίσουν στις ασφαλιστικές εταιρείες έως και 55 δισ. δολάρια

Συνεργεία στη φλόριντα μαζεύουν συντρίμια από τον τυφώνα Ελεν

Οι αλλεπάλληλοι τυφώνες Helene και Milton αναμένεται να κοστίσουν στους ασφαλιστές από 35 έως και 55 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη μονάδα μοντελοποίησης κινδύνου RMS της Moody’s.

Οι εκτιμήσεις ευθυγραμμίζονται χονδρικά με εκείνες του Διευθύνοντος Συμβούλου της Arthur J Gallagher & Co. J., Patrick Gallagher, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξη στο Bloomberg TV τη Δευτέρα ότι ανέμενε ασφαλισμένες ζημίες 35 έως 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δύο καταιγίδες πιθανότατα θα επηρεάσουν τα κέρδη των ασφαλιστών χωρίς να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στους ισολογισμούς των αντασφαλιστικών εταιρειών, προστατεύοντας τους καταναλωτές από περαιτέρω μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων, είπε ο Gallagher.

«Δεν βλέπουμε την ανάγκη, κατά πάσα πιθανότητα, να έχουμε σημαντικές αυξήσεις επιτοκίων, σε γενικές γραμμές, με βάση αυτές τις απώλειες», είπε. «Μοιάζει με πυγμαχία: Αυτά είναι χτυπήματα στο σώμα, αλλά ο πυγμάχος είναι ακόμα στο ρινγκ».

Οι απώλειες από την Helene, που έπληξαν τις ΗΠΑ στα τέλη του περασμένου μήνα και προκάλεσαν όλεθρο στην ενδοχώρα, υπολογίστηκαν σε 8 έως 14 δισεκατομμύρια δολάρια από το RMS της Moody’s, εν μέρει επειδή μεγάλο μέρος των ζημιών που σχετίζονται με τις πλημμύρες δεν καλύπτονταν από την ασφάλιση.

Την περασμένη εβδομάδα, η Fitch Ratings είπε ότι οι ασφαλισμένες ζημίες που προέρχονται από τον Milton θα μπορούσαν να φτάσουν τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Ενώ η καταιγίδα προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στη Φλόριντα την περασμένη εβδομάδα, οι αξιωματούχοι ήταν προσεκτικά αισιόδοξοι ότι η ζημιά δεν ήταν τόσο κακή όσο αρχικά φοβόταν.

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 21 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε χριστιανικό χωριό στον βόρειο Λίβανο

NASA: Ξεκίνησε το ταξίδι του Europa Clipper προς τον δορυφόρο του Δια, Ευρώπη, για να δει αν μπορεί να φιλοξενήσει ζωή

Η Performance Τechnologies στο Risk Management and Compliance Conference