ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας έδωσε ο Κώστας Γεωργακόπουλος Chief Technology & Information Security Officer της Mondelez International, καθώς όπως είπε το cybersecurity hub που διατηρεί ο όμιλος στην Αθήνα και που «προφυλάσσει» όλο το δίκτυό της παγκοσμίως έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.
Όπως είπε ο κ. Γεωργακόπουλος, ο οποίος έχει και πολυετή εμπειρία στο εξωτερικό καθώς έχει δουλέψει σε τραπεζικούς κολοσσούς όπως η Citigroup και η UBS, η Ελλάδα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γρανάζι στο σύστημα κυβερνοασφάλειας που εφαρμόζει η Mondelez, έχουν επενδυθεί πολλά χρήματα αλλά και χρόνος για να μπορέσει να αναπτυχθεί, ενώ όπως είπε στόχος τα επόμενα χρόνια είναι να αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό στα 50 άτομα.
Αυτή τη στιγμή η Mondelez για το κομμάτι τεχνολογίας και cybersecurity απασχολεί 31 άτομα, τα 25 εκ των οποίων είναι στην Αθήνα και τα υπόλοιπα διασκορπισμένα σε πόλεις της περιφέρειας όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Τρίπολη, τα Γιάννενα και η Καλαμάτα.
Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για την δεύτερη ψήφο εμπιστοσύνης που δίνει η Mondelez International στην Ελλάδα. Το 2021 πολυεθνικός κολοσσός των σνακ, με έδρα το Σικάγο, συμφώνησε να εξαγοράσει την Chipita Global έναντι 2 δισ. δολαρίων. Κίνηση που ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2022.
Η απόφαση της Mondelez για την Ελλάδα
Η απόφαση της εταιρείας για να επιλέξει τη χώρα μας εδράζεται αφενός στην γεωγραφική θέση της Ελλάδας – το timezone της χώρας μας δίνει την δυνατότητα στους εργαζόμενους της ίδιας βάρδιας να επικοινωνούν τόσο με την Ανατολική Ασία όσο και με την Βόρεια Αμερική.
Η Mondelez International έχει παρουσία με τοπικά γραφεία και θυγατρικές σε περισσότερες από 90 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και περίπου 140 εργοστάσια γεγονός που αποδίδει βαρύνουσα σημασία στην απόφαση της πολυεθνικής να δημιουργήσει ένα hub κυβερνοασφάλειας που αποτελεί μείζον ζήτημα στη σύγχρονη εποχή.
Όπως είπε ο κ. Γεωργακόπουλος κάθε μήνα στο παγκόσμιο δίκτυο της Mondelez έρχονται πάνω από 90 εκατ. e-mails, από τα οποία πάνω από τα μισά μεταφέρονται στα spam και περίπου 40.000 απορρίπτονται ως «κακόβουλα».
Εξίσου σημαντικό ρόλο στην επιλογή της Ελλάδας έπαιξε και το εγχώριο ανθρώπινο δυναμικό, σε μια περίοδο που τα στελέχη του ευρύτερου τομέα της πληροφορικής είναι σε έλλειψη. Ενώ παράλληλα όλο και περισσότεροι αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως η Microsoft, η AWS, η Cisco, η HPE και η Google, που προχωρούν σε επενδύσεις επί ελληνικού εδάφους.
Διαβάστε επίσης:
Τα κόλπα των πολυεθνικών για να ανεβάζουν τις τιμές – Τι δείχνει το πρόστιμο-μαμούθ στη Mondelez
Ραγδαίες εξελίξεις μετά την Mondelez: Ελλάδα και 7 χώρες κατά των πολυεθνικών για την ακρίβεια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οικογένεια Γεωργούδη: Οι ελαιοπαραγωγοί από το Πήλιο που κατακτούν τον… Parthenon της παγκόσμιας αγοράς ελιάς
- Τι φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τα μέλη ΔΣ των εταιρειών: Οι ποσοστώσεις και η δυσκολία εξεύρεσης κατάλληλων στελεχών
- Εφιαλτικά τα σενάρια για την ελληνική ακτοπλοΐα – Η κυβέρνηση αναζητά λύσεις για να μην εκτοξευτούν τα εισιτήρια
- Στον «αέρα» το Mega News, έρχεται το Athletico, γιατί δεν πουλάει ο Ιβάν, νέες συνεργασίες για Κοκλώνη και 2 δημοσιογράφοι γίνονται… ηθοποιοί