• Business

    Mondelēz: Κορυφαίες εταιρείες στη Β. Ευρώπη μποϊκοτάρουν τα προϊόντα της

    • NewsRoom
    Dirk Van de Put, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mondelēz International (Πηγή: mondelezinternational.com)

    Dirk Van de Put, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mondelēz International (Πηγή: mondelezinternational.com)


    Συνάντηση με την νορβηγική κυβέρνηση ζήτησε η Mondelez International, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα συνεχές μποϊκοτάζ στα προϊόντα της σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη, λόγω της απόφασής της να συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην Ρωσία.

    Ο παγκόσμιος κατασκευαστής μιας ευρείας γκάμας από σνακς, συμπεριλαμβανομένων των πολύ δημοφιλών Oreo και Toblerone, επανέλαβε σε ανακοίνωσή της ότι δεν πουλάει προϊόντα ρωσικής κατασκευής στη Νορβηγία και ότι οι επίσημες κατευθυντήριες γραμμές θα πρέπει να βασίζονται σε αντικειμενικά κριτήρια που αντιμετωπίζουν ισότιμα τις εταιρείες.

    Ωστόσο, αν και έχει καταδικάσει την εισβολή στην Ουκρανία και ανέστειλε νέες επενδύσεις και διαφημίσεις στη Ρωσία, η εταιρεία αρνήθηκε να σταματήσει να πουλά τα προϊόντα της στη χώρα.

    «Η Mondelez International συμμορφώνεται με όλες τις πολιτικές αποφάσεις και κυρώσεις και θα συνεχίσει να εξετάζει τις απαραίτητες προσαρμογές στις λειτουργίες, προκειμένου να διασφαλίσει την πλήρη συμμόρφωση», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

    Σημειώνεται ότι μαζί με μια σειρά από άλλες μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, η αμερικανική εταιρεία παραγωγής σνακ μπήκε στη μαύρη λίστα από την ουκρανική κυβέρνηση φέτος για την απόφασή της να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στη Ρωσία.

    Αρκετές σκανδιναβικές εταιρείες που αρνούνται να πουλήσουν προϊόντα της Mondelez – συμπεριλαμβανομένης της Norwegian Air και της Νορβηγικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας – ανέφεραν τη λίστα ως παράγοντα στην απόφασή τους να διαμαρτυρηθούν.

    Άλλες εταιρείες που έχουν ανακοινώσει μποϊκοτάζ περιλαμβάνουν την αεροπορική εταιρεία SAS, τη σιδηροδρομική εταιρεία SJ και τον ναυτιλιακό όμιλο Fjord Line.

    Επιπλέον, η Coop Norge, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης παντοπωλείων της Νορβηγίας, δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τα προϊόντα Mondelez, ενώ ζήτησε συμβουλές από την κυβέρνηση.

    Επισημαίνεται ότι η Mondelez, έχει ισχυρή παρουσία στη Νορβηγία και τη Σουηδία μέσω των τοπικών παραγωγών σοκολάτας Freia και Marabou.

    Πηγή: Reuters 

    Διαβάστε επίσης: 

    Yu Zenggang (ΟΛΠ): Πρωτιά του Πειραιά στην Αν. Μεσόγειο, πέμπτη θέση στα κοντέινερ στην Ευρώπη

    Eλίν και Blue Grid ανοίγουν το πρώτο πρατήριο LNG – CNG στην Αττική

    TotalEnergies: Εξαγοράζει το 17,5% της NextDecade

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ