• Business

    Μειώθηκε ο τζίρος των εταιρειών παροχής ενέργειας κατά τον Μάιο

    • NewsRoom
    ΕΛΣΤΑΤ

    Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Θανόπουλος


    Οριακή αύξηση σημείωσε κατά το Μάιο ο τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων. Οι  μεγαλύτερες αυξήσεις εντοπίζονται στην εστίαση και στον κλάδο των καταλυμάτων, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως η μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στις εταιρείες παροχής ενέργειας.

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Μάιο 2024 ανήλθε σε 30.839.136 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 1,5% σε σχέση με τον Μάιο 2023, που είχε ανέλθει 30.395.338 χιλ. ευρώ.

    Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Μάιο 2024 σε σύγκριση με τον Μάιο 2023 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης, κατά 14,8%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, κατά 9,8%.

    Πέρα από τις κατηγορίες που αναφέρθηκαν, ο κλάδος των Διοικητικών και Υποστηρικτικών Δραστηριοτήτων παρουσίασε αύξηση τζίρου 12,8% ενώ η κατηγορία Γεωργία, Δασοκομία και Αλιεία είχε μείωση 4,5% και η Δημόσια Διοίκηση και Άμυνα, Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση εμφάνισε μειωμένο κύκλο εργασιών κατά 7,6% από πέρυσι.

    Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε εδώ

    Διαβάστε επίσης:

    Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ρεύμα: Ερχεται παρέμβαση στις τιμές

    Κωστής Χατζηδάκης: Στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του ECOFIN, σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες

    Hugo Boss: Βυθίζεται η μετοχή μετά την υποβάθμιση του guidance για τις πωλήσεις του 2024

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ