Νέες διεκδικήσεις από την πλευρά του Μίλτου Καμπουρίδη προκύπτουν από την καθυστέρηση αλλαγής της επωνυμίας της Dolphin Capital Investors.

Η Dolphin Capital Partners κατέθεσε την Παρασκευή αγωγή κατά της βρετανικής εταιρείας ακινήτων, διεκδικώντας παρελθούσες και διαφυγούσες μελλοντικές προμήθειες, που θα ελάμβανε βάσει της σύμβασης διαχείρισης επενδύσεων που διακόπηκε μονομερώς τον Μάρτιο. Ο επιχειρηματίας ζητά αποζημιώσεις ύψους 10,5 εκατομμυρίων ευρώ για τις αμοιβές που είχαν οριστεί στο σύμφωνο διαχείρισης, καθώς κι ένα επιπλέον ποσό για άλλες ζημιές και κόστη, που ανεβάζουν τα διεκδικούμενα στα 13 εκατ. ευρώ.

1

Όπως είχε ήδη ενημερώσει απαντώντας στην καταγγελία της σύμβασης των Βρετανών, η πλευρά Καμπουρίδη ζητά από την Dolphin Capital Investors να δηλώσει ότι η Dolphin Capital Partners δεν αθέτησε τη συμφωνία διαχείρισης επενδύσεων, «που διεκόπη παράνομα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Dolphin Capital Investors έχει περιθώριο να απαντήσει έως τις 19 Ιουνίου, ενώ ως τα τέλη του επόμενου μήνα θα πρέπει να έχει δημοσιεύσει και τα οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση του 2022, βάσει των κανονισμών του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει αντίδραση από τους Βρετανούς διοικούντες την εταιρεία.

Εκτός αυτών, η Dolphin Capital Investors δεν έχει καταφέρει να μετονομάσει την εισηγμένη στον ΑΙΜ επενδυτική, γεγονός που θα οδηγήσει σε επιπρόσθετες διεκδικήσεις από την πλευρά Καμπουρίδη, όπως αναφέρουν στο mononews κύκλοι προσκείμενοι σε αυτήν.

Βάσει της αγωγής που κατατέθηκε στις 19 Μαΐου στα βρετανικά δικαστήρια, η Dolphin Capital Partners είναι η μόνη νόμιμη κάτοχος του εμπορικού σήματος «Dolphin Capital» και δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση της χρήσης του από την DCI (και τις θυγατρικές της) μετά από μεταβατική περίοδο 30 ημερών από την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης. Σημειωτέον ότι η σύμβαση καταγγέλθηκε από τους Βρετανούς στα μέσα Μαρτίου, αλλά κίνηση από την πλευρά τους δεν έχει γίνει, παρόλο που ο γενικός διευθυντής Nick Paris, είχε διαβεβαιώσει πως λαμβάνονται μέτρα για την αλλαγή του ονόματος του ομίλου.

Πώς έφτασαν στις δικαστικές αίθουσες

Επόμενο της διαμάχης Καμπουρίδη – Βρετανών που έχει οδηγηθεί στα δικαστήρια ήταν η αποεπένδυση του Ελληνοκύπριου επιχειρηματία από την DCI, στην οποία κατείχε το 9,74% του μετοχικού κεφαλαίου. Το ποσοστό του διατέθηκε μέσω του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου σε επενδυτές, έναντι περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς «η DCP δεν πιστεύει πλέον στην ικανότητα των σημερινών διευθυντών της DCI να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις υποθέσεις της DCI και των θυγατρικών της στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Κροατία, ούτε στην ικανότητά τους να συνεχίσουν την ομαλή ανάπτυξη του Kilada Hills», όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση που προηγήθηκε.

Ο πόλεμος των δύο πλευρών ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου, όταν η Dolphin Capital Investors κατήγγειλε τη διμερή συμφωνία με τον Μίλτο Καμπουρίδη, επειδή «υπέπεσε στην αντίληψή της ότι η DCP σύναψε μια μη δημοσιοποιημένη συμφωνία προαίρεσης με τον αγοραστή του Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή που η εταιρεία πούλησε το μερίδιό της στο θέρετρο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου 2018». Με λίγα λόγια, ο επιχειρηματίας κατηγορήθηκε πως σύναψε call oprtion για επιπλέον 15% του Amanzoe (που ανήκει εξολοκλήρου στη Grivalia Hospitality σήμερα), χωρίς να ενημερώσει τους εταίρους του. Με αυτή ο Μίλτος Καμπουρίδης την αφορμή αποπέμφθηκε και από τη διοίκηση, απαντώντας πως η καταγγελία της σύμβασης ήταν παράνομη και η DCI είχε ενημερωθεί για την παραπάνω κίνηση.

Διαβάστε επίσης

BT: Αυξάνει σε 24% το ποσοστό του ο δισεκατομμυριούχος Πάτρικ Ντράχι

Κορυφαίες τάσεις στον τουρισμό για το 2023 – Πώς μπορεί η επιχείρησή σας να παραμείνει ανταγωνιστική