Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

«Μύλος» οι εκλογές του ΣΕΒ: Τι απαντά ξανά η Ιουλία Τσέτη στον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο

Ιουλία Τσέτη - Δημήτρης Παπαλεξόπουλος

Ιουλία Τσέτη - Δημήτρης Παπαλεξόπουλος

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, σχετικά με την πρότασή της για τη δυνατότητα ηλεκτρονικής συμμετοχής στην ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου του Συνδέσμου, έδωσε η Ιουλία Τσέτη.

Η κατάσταση στο δρόμο για τις εκλογές στις 18 Ιουνίου είναι πρωτόγνωρη καθώς για περισσότερο από έναν αιώνα δεν στήνονταν κάλπες. Όμως, η απόφαση της κ. Τσέτη να θέσει υποψηφιότητα κόντρα στον Σπύρο Θεοδωρόπουλο, τάραξε τα νερά κι έφερε και… απόνερα.

Η κ. Τσέτη με σκληρή στο ύφος επιστολή προς το προεδρείο του ΣΕΒ είχε ζητήσει να ψηφίσουν τα μέλη του ΣΕΒ και από μακριά ώστε να μην υπάρξουν αποκλεισμοί και μάλιστα είχε πει ότι επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων της. Ηρθε η απάντηση του κ. Παπαλεξόπουλου και τώρα η ανταπάντηση της κ. Τσέτη η οποία επιμένει ότι δεν πήρε απαντήσεις κι ότι την ψηφιακή ψήφο την προβλέπει και το καταστατικό.

Αφήνει μάλιστα αιχμές κατά του προεδρείου λέγοντας ότι είναι η πρώτη απάντηση που παίρνει αν και η ίδια είχε ενοχλήσει τρεις φορές για το ίδιο θέμα. Ενώ ως «σπόντα» μπορεί να εκληφθεί και η φράση που χρησιμοποιεί για το «μαζί» και τη «συμπεριληπτικότητα» στις εκλογές.

Ειδικότερα η κα Ιουλία Τσέτη αναφέρει τα ακόλουθα:

«Αρχικά ευχαριστώ τον κύριο Πρόεδρο του ΔΣ για την απάντησή του – ήταν η πρώτη στις τρεις διαφορετικές επικοινωνίες που είχα θέσει/αποστείλει σχετικά με το ίδιο θέμα. Πρέπει όμως να επισημάνω ότι δυστυχώς το βασικό ερώτημα έμεινε αναπάντητο σχετικά με τους λόγους για τους οποίους το ΔΣ αποφάσισε την ψηφοφορία των Μελών μόνο με φυσική παρουσία, την στιγμή που και το ίδιο το Καταστατικό μας δίνει την δυνατότητα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία ζει στην εποχή της επιστολικής ψήφου.

Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί άμεσα στον ψηφιακό μετασχηματισμό και έχει δημιουργήσει τις αναγκαίες δομές ώστε πλέον όλοι στη χώρα να μπορούν να αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητές του.

Εάν η Διοίκηση του ΣΕΒ πρεσβεύει πραγματικά το «μαζί», την συμπεριληπτικότητα και την συμμετοχικότητα, θα μπορούσε να προτείνει την υβριδική ψηφοφορία διασφαλίζοντας έτσι την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των Μελών μας, από όλη την Ελλάδα».

Τι είχε αναφέρει ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος

Νωρίτερα, ο νυν πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, απαντώντας στην πρόταση της Ιουλίας Τσέτη για τη δυνατότητα ηλεκτρονικής συμμετοχής στην  ψηφοφορία εκλογής νέου προέδρου, είχε απορρίψει  τις αιτιάσεις της για την ψηφιακή ψήφο, επικαλούμενος και το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Ειδικότερα στην απαντητική του επιστολή ο κ. Παπαλεξόπουλος ανέφερε  τα ακόλουθα:

Αγαπητή κυρία Τσέτη,

«Διάβασα με προσοχή την ανοικτή επιστολή σας προς το Δ.Σ. και τις επιχειρήσεις – μέλη του ΣΕΒ.

Θέλω να τονίσω για την πληρέστερη ενημέρωση όλων, ότι η απόφαση του Δ.Σ. του συνδέσμου στις 20/5 για τον τρόπο διεξαγωγής της ετήσιας γενικής συνέλευσης είναι σύμφωνη με το καταστατικό του ΣΕΒ (το οποίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του συνδέσμου). Το σύννομο της απόφασης του Δ.Σ. προκύπτει από τις ίδιες τις διατάξεις του καταστατικού που, έστω αποσπασματικά, αναφέρονται στην επιστολή σας. Επίσης, οι δυνατότητες εκπροσώπησης των μελών στη γενική συνέλευση από άλλα μέλη προβλέπονται στο καταστατικό.

Πέρα όμως από όσα προβλέπονται στο καταστατικό και επειδή κύριο μέλημα όλων μας είναι να διασφαλισθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας και ταυτόχρονα να ενθαρρυνθεί ο διάλογος και η αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών μας, επιλέχθηκε κατά την ανωτέρω συνεδρίαση του Δ.Σ. η διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης με φυσική παρουσία.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το αδιάβλητο και τη μυστικότητα της διαδικασίας, η φυσική παρουσία των εκπροσώπων των μελών στη γενική συνέλευση ειδικά αν αυτή επιλέγεται να συνδυάζεται με εκλογή νέου Δ.Σ. με έγχαρτο τρόπο (πχ εκτυπωμένοι κατάλογοι υποψηφίων, φυσική κάλπη, κτλ), τα διασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Ο ΣΕΒ που όλοι μας εκπροσωπούμε και για τον οποίο εργαζόμαστε καθημερινά είναι ένας σύνδεσμος συμπεριληπτικός, διαφανής, συμμετοχικός. Αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από την σημαντική αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων που επιλέγουν να συνενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, με το 30% των νέων μελών από το 2020 να προέρχεται από περιοχές εκτός Αττικής».

Διαβάστε επίσης

Εμπόλεμο κλίμα στο ΣΕΒ: Τι απαντά ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος στην Ιουλία Τσέτη για την ψηφιακή ψήφο

Ιουλία Τσέτη – Συνέντευξη στο mononews: Γιατί διεκδικώ την προεδρία του ΣΕΒ

Ιουλία Τσέτη: Ζητάει ψηφιακή ψήφο για το προεδρείο του ΣΕΒ